E.ON, decizie care cutremură piața energiei din România. Cum vor fi afectați consumatorii

E.ON, decizie care cutremură piața energiei din România. Cum vor fi afectați consumatorii E.On. Sursa: Dreamstime,com

Gigantul din domeniul gazelor și energiei, E.ON, are în vedere o posibilă retragere de pe piața din România, după cum a precizat, CEO-ul E.ON, Leonhard Birnbaum, pentru portalul InvesTenergy.

CEO-ul E.ON declară că nu a fost luată încă o decizie

Leonhard Birnbaum a fost întrebat explicit de ce ar dori compania germană plece din România.

„De fapt, spun că vom explora opțiunile noastre. Întrebarea este, riscurile și randamentele justifică capitalul pe care îl avem acolo? Așadar, explorăm opțiunea, nu am spus-o, și până când nu am explorat opțiunile noastre nu vom lua o decizie. Dar, motivul este profilul de risc și randament. Vom decide de fapt asupra opțiunilor odată ce avem ofertele și până atunci nu luăm nicio decizie”, a declarat oficialul E.ON.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea unei posibile plecări a E.ON din țara noastră nu este însă nouă. Nou este doar faptul că CEO-ul E.ON a confirmat faptul că există o astfel de posibilitate

Birnbaum invocă riscuri „inacceptabile”

Liderul E.ON a spus că firma a ajuns să se gândească la o astfel e opțiune dintr-o serie de motive precum mediul de lucru și sistemul din România, care ar induce o serie de „riscuri inacceptabile” în operare.

De altfel, ceea ce pare a-i nemulțumii pe nemții de la E.ON este evoluția înregistrată în segmentul de furnizare de energie, care în ultimii ani a constituit o tană deschisă pentru finanțele companiei, în România.

E.ON nu este prima companie din domeniul energetic care ar pleca din România.

În 2023 italienii de la Enel și-au vândut afacerea de pe piața românească firmei grecești PPC. Tot în 2023, în partea a 2-a a anului la finalul anului 2023, Premier Energy a preluat portofoliul CEZ Vânzare.

Potrivit informațiilor și surselor publicației Hotnews.ro, locul lăsat liber pe piață de E.ON ar putea să fie luat de Romgaz, compania devenind un jucător și mai important pe piață.