Evenimentul Zilei > Economie > E oficial! Veste colosală pentru românii cu datorii la bancă!
E oficial! Veste colosală pentru românii cu datorii la bancă!

E oficial! Veste colosală pentru românii cu datorii la bancă!

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că Guvernul a aprobat „normele de aplicare pentru cea mai curajoasă măsură din UE care vine în sprijinul celor care au rate la bancă”.

„Au fost aprobate și normele de aplicare pentru cea mai curajoasă măsură din UE care vine în sprijinul celor care au rate la bancă.

Este o măsură care îi susține pe clienții băncilor pe perioada de până la 9 luni și în același timp permite sistemului financiar bancar să funcționeze.

După publicarea normelor în Monitorul Oficial persoanele fizice și juridice care au suferit de pe urmă crizei COVID-19 pot să trimită cererile către bănci”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a vorbit si zilele trecute despre problema amânării ratelor. „Primul pas este garantarea dobânzilor pentru cei cu credite ipotecare, dacă am garanta total creditele ar fi un efort de un milliard de euro; am vrut să ne asigurăm că oamenii pot să-și asigure amânarea cu 9 luni; avem timp apoi să vedem ce facem mai departe”.

Fără concedieri de bugetari. Deocamdată

„În acest moment nu există discuția despre reducerea aparatului bugetar, ne concentrăm pe rezolvarea problemei sanitare. Apoi avem problema firmelor din sectorul privat care sunt închise. Dar știm foarte bine că aparatul public este ineficient, dar acum aparatul public se informatizează, se fac lucruri despre care mi se spunea acum două luni că nu se poate face online. Informatizarea ANAF se întâmplă exact acum”, a mai spus Cîțu.