Interdicția de a ieși din casă începe de la ora 18.00.  Ea va fi valabilă până la ora 22.

Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22.00 și 6.00, vom impune restricția și între orele 6.00 și 22.00 Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgentee care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Se va permite deplasarea în jurul locuinței, sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei”,a spus Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii. Armata va suplimenta personalul de ordine publică prezent pe străzi în contextul restricţiilor pentru limitarea transmiterii COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că situația devine mai complexă și s-a stabilit să se introducă măsuri suplimentare pentru încetinirea epidemiei. Astfel se introduc noi restricții de circulație, iar recomandările devin obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, la cumpărăturile necesare.

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie”, a spus şeful statului, după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Președintele a precizat că Armata va pune la dispoziție personal care să susțină poliția și jandarmeria în implementarea restricțiilor. Persoanele de peste 65 de ani vor fi obligate să rămână în case pe toată perioada, având în vedere pericolul crescut de contaminare în rândul lor. Persoanele care sunt în carantină vor fi supravegheate electronic pentru a nu părăsi locurile de carantină.

„Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie”, a spus şeful statului.