Evenimentul Zilei > EVZ Special > E iar război! Premierul Netanyahu, evacuat din fața rachetelor trase de teroriștii Hamas
E iar război! Premierul Netanyahu, evacuat din fața rachetelor trase de teroriștii Hamas

E iar război! Premierul Netanyahu, evacuat din fața rachetelor trase de teroriștii Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost evacuat de urgență în timpul unui miting electoral, din cauza unui tir de rachete din Fâșia Gaza.

Anunțul cu privire la un iminent atac cu rachete din Fâșia Gaza asupra Israelului a dus la evacuarea imediată a premierului Benjamin Netanyahu, care se afla la on întâlnire electorală în vederea alegerilor interne din partidul său Likud, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Netanyahu participa la o întâlnire electorală la Ashkelon, în sudul Israelului.

Potrivit unei înregistrări video difuzate de televiziunea publică Kan 11, un agent de securitate s-a apropiat de Netanyahu şi l-a informat despre existenţa unui cod roşu de alertă. Premierul israelian a salutat apoi adunarea formată din aproximativ 100 de alegători, membri ai Partidului Likud, după care a fost evacuat împreună cu soţia sa Sara.

„Un proiectil dinspre Fâşia Gaza având drept ţintă teritoriul israelian, a fost interceptat de sistemul de apărare antirachetă „Domul de Fier”, a anunțat armata, într-un scurt comunicat. Militarii au adăugat că sirenele s-au declanşat în special în oraşul Ashkelon, unde avea loc întâlnirea la care participa Benjamin Netanyahu.

Liderul Partidului Likud a maifost în această situație și în septembrie, când se afla în campanie electorală pentru alegerile legislative. Atunci, Netanyahu a fost evacuat dintr-o întâlnire publică din oraşul Ashdod, din sudul Israelului, după ce sirenele au anunţat iminenţa unui tir de rachete dinspre Fâşia Gaza.

Membrii Partidului Likud sunt chemaţi, joi, să îşi aleagă noul președinte de partid, în alegerile interne solicitate de principalul rival al premierului, Gideon Saar.

Alegerile interne din Partidul Likud au loc în vederea celui de-al treilea scrutin legislativ în mai puţin de un an, care se va organiza pe 2 martie, în speranţa de a pune capăt celei mai grave crize politice pe care o traversează Israelul.

Anterior, liderii celor două partide aflate la egalitate, Likud şi Alb-Albastru, nu au reuşit să ajungă la o înţelegere asupra formării unui guvern de coaliţie.

AFP aminteşte că pe 19 şi 20 decembrie au fost trase două tiruri de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, incident care nu s-a soldat cu răniţi. Ca reacţie, aviaţia israeliană a bombardat în două rânduri facilităţi ale teroriștilor Hamas, organizaţie islamistă aflată la conducerea enclavei palestiniene.