Evenimentul ZileiSocialDurere fără margini la înmormântarea mamei și copilului decedați în Blocul groazei din Timișoara

Durere fără margini la înmormântarea mamei și copilului decedați în Blocul groazei din Timișoara

Durere fără margini la înmormântarea mamei și copilului decedați în Blocul groazei din Timișoara
Cu vocea sufocată de durere, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, a oficiat, joi, slujba de înmormântare a băiețelului de trei ani și a mamei sale, morți în urma intoxicației cu fosfură de aluminiu, în urma dezinsecției efectuate cu inconștiență în blocul în care locuiau aceștia, pe strada Miorița nr.8 din Timișoara.

Mitropolitul Banatului a venit în Cimitirul Stuparilor cu un buchet imens de flori în mâini, pe care l-a așezat peste sicriul băiețelului Darius. A desprins un trandafir roșu dintre crini și l-a pus pe pieptul mamei, Crina.

Zeci de oameni, vecini și apropiați ai familiei s-au adunat joi după-amiaza în Cimitirul Stuparilor din Timișoara. Oameni cu lacrimi în ochi, fețe triste, fără cuvinte în fața tragediei. Tatăl copilului, Ioan Teodor, abia ieșit din  spital, pentru că și el, la rându-i, a fost intoxicat, pare că nu poate cuprinde încă drama vieții lui.

O cunoscuse pe Crina de câțiva ani, tânăra trăise pe stradă după ce, în adolescență, fugise de acasă. După ce și-a găsit un rost alături de bărbat, a devenit mamă și a început liceul, la seral, ca să își finalizeze studiile. Își luase și un loc de muncă.

Cu o zi mai devreme, cu aceeași durere nemăsurată, a fost înmormântat și bebelușul de 9 zile mort din aceleași cauze. Nici acum tatăl copilului nu știe ce are de făcut. ”Nimeni nu ne spoune nimic”, a mărturisit acesta.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

 


Accesează: