La sedinţă, , şeful DSU, dr. Raed Arafat, a afirmat că până luni, 5 august vor fi finalizate propunerile de modificare a OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

„În şedinţa de astăzi, secretarul de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat a supus analizei stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite în şedinţa de miercuri, 31 iulie, respectiv prezentarea notei de fundamentare şi proiectul de modificare a OUG 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, care va viza în principal modalitatea de gestionare a datelor de identificare a utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă, obligaţiile operatorilor de telefonie mobilă, accesul agenţiilor specializate la date de identificare a localizării apelantului doar în situaţii de urgenţă, posibilitatea accesării altor date relevante, doar în operaţiunile de căutare-salvare, prezumarea consimţământului clientului pentru localizare în contextul apelării numărului de urgenţă unic 112, urmând ca până luni, 5 august, la proxima şedinţă a comitetului să se finalizeze propunerile de modificare a OUG 111/2011 privind comunicaţiile electronice”, se arată într-un comunicat al MAI.

De asemenea, la şedinţă s-a pus în discuţie şi bugetul estimat în contextul implementării tehnologiei AML (Advanced Mobile Location)

„Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va prezenta un Plan de implementare a tehnologiei AML, cu scopul precis de a crea o imagine corectă şi concretă a acesteia”, se menţionează în comunicat.

Te-ar putea interesa și: