Evenimentul Zilei > Social > După mai mult de două luni, credinicoșii au revenit în Piața Sfântul Petru
După mai mult de două luni, credinicoșii au revenit în Piața Sfântul Petru

După mai mult de două luni, credinicoșii au revenit în Piața Sfântul Petru

Au revenit credinicioșii în Piața Sfântul Petru de la Vatican și l-au ascultat, duminică, pe Înaltul Pontif. După mai bine de două luni acesta a avut public, în piață, în timpul rugăciunilor.

Papa Francisc a susţinut duminică prima sa predică, de la ridicarea restricţiilor menite să stopeze răspândirea noului coronavirus, pentru credincioşii adunaţi în celebra piață. Le-a vorbit, ca de obicei, de la fereastră, iar imagina sa a fost transmisă pe un ecran gigant. Vocea pontifului s-a auzit peste spațiul din fața Bazilicii Sfântul Petru. Aceasta  a fost închisă din luna martie şi s-a redeschis abia lunea trecută.

În ultimele săptămâni, Papa Francisc, 83 de ani, a susţinut rugăciunea de amiază de la fereastra Bibliotecii Apostolice a Vaticanului, rugăciune ce era transmisă prin live-stream pe internet către credincioşii din întreaga lume. Pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, în piață au fost lăsaţi să credincioşii. Nu mulți au primit permisiunea, iar cei admiși au trebuit să respecte distanţa socială pentru a se proteja împotriva noului coronavirus.

La 18 mai Italia a ridicat multe dintre restricţiile de închidere şi izolare impuse din data de 10 martie. Slujbele religioase au putut fi şi ele susţinute începând tot de la 18 mai. În continuarea ridicării restricțiilor, luni începe școala pentru elevii de gimnaziu, și se deschid plajele, în toată țara, însă, momentan, doar pentru localnici.

Sursa: Agerpres.ro