Evenimentul Zilei > International > După Covid-19, o altă belea vine din China! A izbucnit ciuma!
După Covid-19, o altă belea vine din China! A izbucnit ciuma!

După Covid-19, o altă belea vine din China! A izbucnit ciuma!

O localitate întreagă a fost închisă de autoritățile din regiunea chineză Mongolia Interioară după ce un locuitor a murit din cauza ciumei bubonice, fiind al doilea caz înregistrat săptămâna aceasta.  

Decesul a fost raportat autorităților de sănătate din orașul Baotou duminică, iar infectarea cu ciuma bubonică a fost confirmată joi, a declarat Comisia municipală de sănătate din Baotou. Pacientul a murit din cauza unei probleme la nivelul sistemului circulator, potrivit sursei citate care nu menționează cum a contractat boala localnicul

Raportul legist arată că victima a murit, vineri, din cauza colapsului organelor sale interne. Zona în care a trăit decedatul a fost sigilată, au anunțat oficialii localității, iar șapte contacte aproapiate au fost plasate sub observație medicală, deși au fost testate nagativ la ciumă bubonică și nu au manifestat simptome.

O boală veche de secole care a declanșat cea mai mortală pandemie din istorie, ciuma bubonică atacă sistemul digestiv și poate apărea ca urmare a expunerii la aerosoli infectați sau prin ingerarea de carne infectată.

China a eradicat la scară largă boala, însă ocazional mai apar cazuri noi de ciumă bubonică. Ultimul focar major al acestei boli grave a fost înregistrat în anul 2009, când mai multe persoane au murit în orașul Ziketan din provincia Qinghai a Platoului Tibetan.

Localitatea Baotou va fi plasată preventiv în carantină până la finalul anului, au mai anunțat autoritățile administrative ale regiunii chineze Mongolia Interioară. Ciuma bubonică poartă renumele nefast de „moartea neagră”, ea făcând ravagii în perioada Evului Mediu.

Guvernul chinez a recunoscut că orașul se confruntă cu pericolul expansiunii unei potențiale epidemii de ciumă bubonică, deci va lua toate măsurile de a preveni agravarea situației. Printre acestea se numără dezinfecții ale locurilor publice, controale la fiecare locuință și intensificarea măsurilor de educație în prevenirea epidemiei de ciumă bubonică. De asemenea, au fost demarate proceduri sanitare de eliminare a muștelor și rozătoarelor, potrivit https://www.dailymail.co.uk/news/article-8607399/Plague-kills-second-victim-China-Patient-dies-multi-organ-failure-remote-Mongolian-city.html?ito=push-notification&ci=27116&si=13811814.