Demararea investiției este pe masa aleșilor generali ai Capitalei. Proiectul, în valoare de aproape 10 milioane de euro a fost pus pe hârtie de specialiștii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, și prevede trasarea de piste de biciclete pe 97,70 de kilometri de drum.

Investiția ar urma să fie realizată în 18 luni, iar edilii speră ca prin noile piste construite să îi facă pe bucureștebni să folosească mai mult bicicleta, în detrimentul mașinilor.

10 milioane de euro, irosite

Dintr-un proiect ce trebuia să dea undă verde circulaţiei ecologice şi fluidizării traficului din Capitală, pistele de bicicletă din Bucureşti s-au dovedit nefuncţionale şi au ajuns un coşmar atât pentru biciclişti cât şi pentru şoferi şi pietoni, la o cheltuială de peste 10 milioane de euro pentru administraţia locală. Acestea nu au mai fost întreţinute, astfel că pistele de biciclete s-au dovedit în ultimii ani total nefuncţionale, fiind blocate de maşini parcate, standuri de ziare, staţii de RATB, stâlpi sau panouri publicitare, iar câteva dintre piste au fost chiar desfiinţate de Poliţia Rutieră în urmă cu câteva luni, pentru că areu ilegale. Contractul de întreţinere a pistelor a expirat în 2012, astfel încât pistele sunt, în acest moment, abandonate. În ciuda problemelor şi criticilor asupra faptului că pistele de biciclişti nu sunt utilizabile, Administraţia Străzilor a continuat să amenajeze pistele în acelaşi fel, pe trotuare, în unele locuri fiind lăsat câte un copac sau un coș de gunoi chiar în mijlocul pistei.