În urmă cu șase luni, pe 25 noiembrie 2015, Orlando Șhiopu, alături de colegii săi – colonelul Mihai Mirel Guţă şi locotenent-colonel Giani Aldoiu erau executați public de Dacian Cioloș iar Orlando Șchiopu a fost singurul dintre ei care a ales să își facă dreptate, lucru deloc ușor.

Cei de la agendapompierului.ro au încercat în repetate rânduri să explice prin articolele lor faptul că Ordinul inspectorului general de punere la dispoziție a celor trei nu se încadrează în termeni legali. Jurnaliștii au solicitat IGSU să specifice articolele de lege în baza cărora l-au dat jos pe Șchiopu, însă răspunsurile au fost – spun autorii articolelor – fantasmagorice și în mod evident se încerca obstrucționarea adevărului.

Sentința executorie în acest caz a fost pronunțată încă din 12 mai și aplicată într-un final de actuala conducere IGSU. Din dimineața zilei d 10 iunie, locotenent-colonel Orlando-Şchiopu ocupă din nou funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" București-Ilfov.

Te-ar putea interesa și: