Evenimentul Zilei > Social > Pericol MAJOR de inundații la Giurgiu! Dunărea a ajuns la cote ALARMANTE
Pericol MAJOR de inundații la Giurgiu! Dunărea a ajuns la cote ALARMANTE

Pericol MAJOR de inundații la Giurgiu! Dunărea a ajuns la cote ALARMANTE

Apele Dunării au ajuns la cote alarmante, atingând 630 de centimetri, cu zece mai puțin față de cota de inundație de 640 de centimetri, iar debitul a ajuns la 12.350 de metri cubi pe secundă, ceea ce a dus la inundarea a 2.900 de hectare de pădure.

„Fluviul Dunărea este în creştere în secţiunea Port Giurgiu, nivelul situându-se sâmbătă la 630 de centimetri, cu 60 de centimetri mai mult faţă de cota de atenţie de 570 de centimetri şi cu zece centimetri sub cota de inundaţie de 640 de centimetri, iar debitul este de 12.350 metri cubi pe secundă. În această situaţie, ca urmare a creşterii debitului fluviului Dunărea, în zona dig-mal au fost inundate 2.900 de hectare de pădure în zona inundabilă”, se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

INHGA a emis o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru perioada 22 – 31 martie pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, scrie Agerpres.

Sursă foto: giurgiuveanul.ro