În acest context, oamenii legii au ridicat mai multe documente din această perioadă pentru a verifica modul în care au fost cheltuite mari sume de bani din bugetul Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Călăraşi, potrivit prosport.ro

În anul 2017, poliţiştii au mai ridicat o serie de documente de la sediul clubului de fotbal care activa atunci în Liga a 2-a Dunărea Călăraşi.

Ancheta a demarat în urma unor articole apărute în presa locală după ce clubul a fost verificat de Curtea de Conturi , constatându-se nereguli.

Atunci, fostul preşedinte Constantin Ştefan, contabilul Ion Runcu, dar şi alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate oficială, ca Viorel Ivanciu şi Marian Dinulescu, au fost fost învinuite de delapidare

„Poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi au ridicat în cursul zilei de astăzi de la sediul clubului AFC Dunărea Călăraşi mai multe dosare care vizează activitatea clubului din perioada 2014-2016 şi care fac obiectul unui dosar de delapidare aflat pe masa oamenilor legii.
Facem precizarea că documentele ridicate astăzi de la clubul Dunărea, provin din perioada fostei conduceri când Dunărea activa în Liga a 3-a, iar mai apoi a promovat în Liga a 2-a”, se precizează în comunicatul de presă al clubului Dunărea, emis miercuri.

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, fosta conducerea a clubului din Călăraşi a demisionat, în locul acestora fiind adus ca preşedinte Bogdan Leu.

 "A fost, într-adevăr, un control. Sunt nişte controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca preşedinte. Au fost patru-cinci persoane de la Ispectorat şi au cerut nişte documente. Le-am pus la dispoziţie documentele şi urmează să vedem ce urmează. Au citit articolele de presă din Călăraşi, despre nişte probleme care s-au întâmplat înainte de venirea mea la club, şi s-au autosesizat. Asta mi-au spus. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, de funcţionarea sa. Din câte am înţeles, este un dosar penal deschis pentru persoane. Le-am pus la dispoziţie documentele de achiziţii din perioada 2014-2016, cu fişe, cu facturi, absolut tot. Bine, ei oricum ştiau ce caută", spunea, la acel moment, preşedintele clubului Dunărea Călăraşi, Bogdan Leu.