Evenimentul Zilei > EVZ Special > Când DUMNEZEU l-a scăpat pe Mick JAGGER de răzbunarea MORTALĂ a motocicliștilor Hells Angels
Când DUMNEZEU l-a scăpat pe Mick JAGGER de răzbunarea MORTALĂ a motocicliștilor Hells Angels

Când DUMNEZEU l-a scăpat pe Mick JAGGER de răzbunarea MORTALĂ a motocicliștilor Hells Angels

Solistul Rolling Stones, Mick Jagger, a scăpat de la moarte doar pentru că barca în care erau cei voiau să-l omoare a fost înghițită de valuri din cauza unei furtuni izbucnite din senin.

Tentativa de asasinat asupra lui  Mick Jagger a fost organizată de un grup din Hells Angels, după scandalul monstru care a avut loc în urma concertului Altamont Speedway din 1969.

La concertul organizat de Rolling Stones, artiștii îi aleseseră pe motocicliștii de la Hells Angels să se ocupe de securitatea evenimentului.

Acolo a fost înjunghiat mortal de către un grup de motocicliști Hells Angels un băiat de culoare, Meredith Hunter, care avea doar 18 ani. Atacul a fost atunci surprins de camerele de filmat. Ca urmare a tragediei, Mick Jagger a decis sa întrerupă colaborarea cu motocicliștii.

Potrivit lui Mark Young, care atunci era agent FBI, câțiva membri ai Hells Angels s-au urcat într-o șalupa și au plecat să se razbune pe artist, care se afla la casa sa de vacanță din Hamptons, Long Island, New York.

"Hells Angels erau atât de furioși pe Jagger, pe ceea ce le făcuse, încât au decis să-l ucidă. Câțiva motocicliști au decis ca e momentul să se răzbune, s-au urcat într-o șalupă și au plănuit să-l ucidă pe când acesta se afla în vacanță, pe iahtul său. Din fericire, barca agresorilor a fost lovită de furtună și toți au fost aruncați peste bord. Nu a murit nimeni, însă nici un membru al Hells Angels nu a mai încercat să-l ucidă pe Jagger", a povestit, peste ani, agentul FBI.

Uciderea lui Hunter, care se afla chiar lângă scenă, a fost suprinsă clar de trei camere de filmat separate. Filmările arătau ca, pe când Rolling Stones încheia melodia Under My Thumb, Hunter, care tocmai avusese o altercație cu banda Hells Angels, s-a apropiat de scena cu un pistol în mână.

Alan Passaro, asasinul, l-a dezarmat pe Hunter cu mâna stângă și cu dreapta l-a înjunghiat în spate. În urma conflictului, cei de la Rolling Stones au fost nevoiți să-și întrerupă concertul, însa, neștiind că tânarul de culoare fusese lovit mortal, au decis să cânte în continuare.

Passaro a fost arestat și judecat pentru crimă în 1972, dar a fost achitat dupa ce jurații au decis că a fost în legitimă aparare, pentru că victima avea un pistol asupra sa.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: