Evenimentul Zilei > Actualitate > Dumnezeu e român! Netinse de incendiul din Biserică – Sfânta Biblie și Tricolorul
Dumnezeu e român! Netinse de incendiul din Biserică – Sfânta Biblie și Tricolorul

Dumnezeu e român! Netinse de incendiul din Biserică – Sfânta Biblie și Tricolorul

Interiorul Bisericii Ortodoxe din cartierul arădean Gai, a ars parțial într-un incendiu izbucnit vineri după-amiază. Singurele obiecte neatinse de flăcări au fost însă Sfânta Biblie și tricolorul.

 

Adevărata minune i-a impresionat pe pompierii sosiți la locul incendiului. „Astăzi, Detașamentul de Pompieri Arad, a salvat dintr-un incendiu simbolul credinței și al speranței alături de drapelul tricolor”, au susținut reprezentanții ISU.

Într-o postare oe o rețea de socializare, ISU Arad a transmis a descris desfășurarea evenimentelor:„Noi, cei din linia întâi, avem credința că vom învinge și că totul va fi bine! Nu au ars nici Biblia, nici Tricolorul…În viață ni se întâmplă lucruri care nu au o explicație și care ne dau de gândit. Printr-o astfel de întâmplare au trecut pompierii arădeni care, în această după-amiază, au intervenit pentru stingerea unui incendiu la Biserica Ortodoxă din cartierul GAI.

Pompierii au forțat ușa, iar după pătrunderea în interior au constatat că incendiul se manifesta în apropierea altarului. După o intervenție de aproximativ o oră, incendiul a fost stins. Ca la finalul oricărui incendiu, au început să caute elementele care au condus la izbucnirea incendiului, pentru a stabili cauza probabilă. Pe una dintre mese, pe care se aflau mai multe obiecte, era o Biblie, iar în interiorul ei un tricolor.

Chiar dacă tot ce se afla pe masă era puternic afectat de incendiu, atât Biblia, cât și tricolorul au scăpat ca prin minune! Am jurat credința României, sub faldurile Drapelului de Luptă tricolor, prin sacralizarea jurământului, ne-am legat pe viață de țară. Astăzi, Detașamentul de Pompieri Arad, a salvat dintr-un incendiu simbolul credinței și al speranței alături de drapelul tricolor.

Întotdeauna există speranță!”, scrie vremeanoua.ro.