Evenimentul Zilei > Sport > Drum liber pentru Simona Halep. Serena Williams şi-a anunţat retragerea de la Miami Open
Drum liber pentru Simona Halep. Serena Williams şi-a anunţat retragerea de la Miami Open

Drum liber pentru Simona Halep. Serena Williams şi-a anunţat retragerea de la Miami Open

Veterana din Statele Unite ale Americii a anunţat, cu doar două zile înainte de startul competiţiei de la Miami, că nu va fi aptă din punct de vedere medical pentru a evolua pe suprafaţa rapidă din Florida.

Simona Halep, românca clasată pe ultima treaptă a podiumului din circuitul WTA, scapă la turneul de la Miami de una dintre cele mai redutabile contracandidate ale sale. Serena Williams a fost nevoită, de curând, să fie supusă unei intervenţii chirurgicale şi nu se va recupera la timp pentru a lua startul la prima întrecere din categoria de 1000 de puncte, găzduită pe tărâm american, în 2021.

„Sunt dezamăgită că trebuie să mă retrag de la Miami Open din cauza unei intervenţii chirurgicale pe care am suferit-o recent” a comunicat public Williams, care, de-a lungul prodigioasei sale cariere, şi-a trecut în palmares nu mai puţin de 23 de titluri de Grand Slam.

Serena Williams nu va mai juca pînă în mai

Tenismena în vârstă de 39 de ani regretă că va rata turneul WTA de la Miami şi nu va avea şansa de a evolua în faţa propriilor fani. „Turneul de la Miami este unul special pentru mine, deoarece chiar aici locuiesc. Sunt tristă să nu îi văd în acest an pe fanii extraordinari ai tenisului, dar sper să mă întorc foarte curând” a promis jucătoarea de 1,75 metri.

În condiţiile în care în aprilie va începe sezonul de zgură, există şanse foarte mici ca Serena Williams să participe la vreo competiţie luna viitoare. Primul turneu la care americanca ar putea să apară pe tabloul principal este cel de la Madrid, tutelat de Ion Ţiriac, însă nu ar fi nicio surpriză dacă Williams nu va mai juca deloc până la debutul celui de-al doilea Mare Şlem din 2021, de la Roland Garros.

Halep revine pe teren după o lună de pauză

După ce a spus pas importantelor întreceri din Golf, de la Doha şi Dubai, Simona Halep a depăşit, în schimb, problemele fizice şi priveşte acum cu mult optimism spre Miami Open. Deşi nu a mai avut niciun meci oficial de la sfertul de finală pierdut în faţa Serenei Williams, la Melbourne, constănţeanca crede este pregătită pentru a face faţă ritmului de joc din Florida.

„Am avut o pauză destul de lungă. M-am simţit bine acasă. Am făcut mai multe antrenamente după ce mi-au trecut toate problemele fizice. Abia aştept să joc şi sper să o fac bine” a declarat, plină de încredere, racheta numărul unu a României.