Evenimentul Zilei > International > Dronele kamikaze, ultima invenție a lui Putin pentru RĂZBOIUL TOTAL!
Dronele kamikaze, ultima invenție a lui Putin pentru RĂZBOIUL TOTAL!

Dronele kamikaze, ultima invenție a lui Putin pentru RĂZBOIUL TOTAL!

Este vorba de temutele elicoptere de atac Mi-28 NM „Night Hunter”, care vor fi echipate cu noile drone.

Aceste aparate, aparținând forțelor aeriene ruse, vor fi primele care vor fi înarmate cu drone de mici dimensiuni și drone „sinucigașe”.

Ambele tipuri de drone vor putea fi trase prin tuburi de lansare a rachetelor, potrivit unei surse citată de agenția oficială de presă TASS.

Piloții vor putea executa aceste operațiuni via sistemul de control al armamentului elicopterului.

„Instrumente integrate transmit informaţii sistemului de control al armamentului elicopterului către încărcătura utilă, fie că este vorba de rachete cu detonare controlată, rachete ghidate, mini-drone sau drone-kamikaze”, a indicat sursa citată agenţiei ruse de presă.

Spre exemplu, „el poate încărca bateria dronei, transmite comanda de activare şi propulsa drona pentru a o trimite într-o misiune preprogramată”, a adăugat sursa.

Tipul de rachete de aviaţie neghidate- dezvoltat de centrul de cercetare Zaslon – a fost conceput, initial,  special pentru aparatele Mi-28NM.

Însă, de acum înainte, el va fi utilizabil de acum înainte pe toate elicopterele de luptă ruseşti dotate cu un sistem de control al armelor, inclusiv aparatele Mi-28 şi Kamov-52.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE