Drepturile omului, în filme şi dezbateri

Drepturile omului, în filme şi dezbateri

„One World Romania“, festivalul de fim documentar dedicat drepturilor omului, vă umple săptămâna cu 40 de producţii din 20 de ţări, dezbateri publice şi întâlniri cu regizorii peliculelor.

Festivalul, aflat la prima ediţie în ţara noastră, se deschide oficial astăzi, cu un spectacol Parada şi un concert live al trupei Kumm - la ArCuB, de la ora 19.00 - şi se încheie duminică, de Ziua Copilului.

Filmele ce vor putea fi văzute zilele acestea în Capitală sunt împărţite pe mai multe capitole - „Globalizarea în România“, „(Nici) O Scăpare? Dictaturi ale secolului XXI“, „În căutarea unei identităţi“, „Copii în lumea noastră“, „Condiţia femeii“, „Credinţa mea cea de toate zilele“, „Justiţie - Cu sau fără“. De asemenea, 1 iunie vine cu un workshop de animaţie şi filme documentare din Olanda, dedicate celor mici, „Dutch Day for Children“. Intrare liberă la Centrul Ceh

Timp de cinci seri consecutiv, Centrul Ceh va fi rezervat în exclusivitate dezbaterilor cu participare liberă. Întâlnirile sunt programate pentru ora 19.00, de mâine până duminică, iar pe ordinea de zi sunt trecute „Cuba“, „Copiii străzii“, „Libertatea presei“, „China“ şi „Femeia“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Documentarele fac legea la Centrul Cultural al Republicii Ungare şi la cinematografele Union şi Eforie. Câte cinci ore, în medie, în fiecare zi, pe ecrane vor rula sute de minute de film. Din lista lungă, cu 40 de propuneri, n-ar trebui să rataţi: „O lecţie de belarusă“, „Copiii pierduţi ai lui Buddha“, „Totul este cool“, „Casa mea“ sau „Rodica e băiat bun“.   Pentru întâlnirile găzduite de Centrul Ceh, accesul este gratuit. La Centrul Cultural al Republicii Ungare, Cinema Union şi Cinema Eforie, preţul de intrare este de 5 lei, iar la Muzeul Ţăranului Român - 2 lei pentru copii şi 3 lei pentru adulţi.

Cei care vor să se bucure din plin de festival îşi pot cumpăra abonamente, la preţ de 25 de lei, care le asigură intrarea la toate evenimentele din desfăşurător. Pentru mai multe detalii privind programul festivalului, accesaţi http://www.oneworld.ro.