Evenimentul ZileiEVZ SpecialDrama unei fete care a fost obligată să se prostitueze 13 ani. „Lover boy-ul” a murit, dar chinul ei nu a încetat

Drama unei fete care a fost obligată să se prostitueze 13 ani. „Lover boy-ul” a murit, dar chinul ei nu a încetat

Drama unei fete care a fost obligată să se prostitueze 13 ani. „Lover boy-ul” a murit, dar chinul ei nu a încetat
Unei tinere care visa să evadeze din sărăcia satului doljean al copilăriei destinul i-a scos în cale un bărbat despre care a crezut că îi va fi partener de viață. Însă, în loc să-i pună verigheta pe deget, așa cum îi promisese, individiul, cu zece ani mai mare ca ea, a aruncat-o în sclavie sexuală.

Timp de 13 ani, fata, căreia o să-i spunem Ana, a fost amenințată cu moartea, bătută și obligată să se prostitueze în țări din Europa. Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată au descoperit că femeia i-a băgat proxentului în buzunar peste 100.000 de euro, dar suma poate fi cu mult mai mare.

Drumul spre iad pavat cu povești despre căsătorie și familie

În urmă cu 13 ani, drumul Anei, care pe atunci avea 21 de ani, avea să se intersecteze cu cel al lui Gabi, mai mare cu vreo zece ani ca ea. Atrasă irezistibil de comportamentul rafinat al bărbatului, fata – care ducea o viață amărâtă, plină de lipsuri, într-un sat doljean – nu a realizat nici o clipă că, cu fiecare zi care trecea și în care se vedea cu Gabi, se adâncea în capcana întinsă minuțios și perfid de acesta. Tânăra pășea, fără să știe, pe drumul pavat cu așa-zise bune intenții care o ducea, de fapt, spre iadul ale cărei porți i le deschidea larg individul care îi sucise mințile cu povești despre căsătorie, familie și copii. Ba chiar o păcălise că luase pentru ei o casă, acte pe care i le-a fluturat pe sub nas fără ca ea să observe că, de fapt, imobilul este doar pe numele lui. Așa, Ana a acceptat să facă un pas important, să plece cu el în Italia într-o excursie ce s-a vrut a fi un cadou, dar care a fost primul pas spre sclavia sexuală în care a stat 13 ani.

Un singur adevăr

În toată această poveste, Gabi a fost sincer cu un sigur lucru: nu i-a ascuns că este căsătorit, dar acest lucru nu a deranjat-o câtuși de puțin pe tânăra care visa la ziua în care Gabi o va duce la altar. În loc de  căsătorie, bărbatul i-a oferit cu totul altceva. O viață de coșmar. A aruncat-o în lumea tenebroasă a prostituatelor și a proxeneților. A amenințat-o cu moartea și a bătut-o.

Amenințată cu moartea, bătută și dusă din casă în casă să se prostitueze

”I-a indus ideea că a fi prostituată nu este o rușine, că este o meserie ca oricare alta pe care o va face doar o perioadă până ce se vor pune pe picioare din punct de vedere financiar. Apoi, el va divorța și o va lua de nevastă. Bărbatul s-a folosit de diverse conexiuni pe care le avea în Italia (n.r. Roma și Sardinia) și mai apoi în Elveția și a dus-o în baruri și cluburi pentru a racola clienți. Îi închiria case unde să poată primi amatori de sex plătit, o ducea acasă la clienți și chiar i-a făcut și o pagină pe un site de escorte. Când părea că fata nu mai vrea să lucreze pentru el și pentru soția lui, cu care bărbatul nu a întrerupt nici un moment relația, tânăra era amenințată cu moartea și chiar bătută zdravăn”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

În 13 ani, sute, poate mii de clienți

Anii au trecut și Ana nu a mai reușit să iasă din sclavia în care a aruncat-o cel despre care credea că o să-i devină soț. Timp de 13 ani, fata a avut sute, poate mii de clienți care plăteau pentru o noapte sau pentru o oră petrecută cu românca ce a visat să evadeze din satul ei doljean. Atât de teamă îi era pentru viața ei, încât Ana le trimitea proxeneților tot ce câștiga. Fie prin trasfer bancar, atunci  când era singură în Italia sau Elveția, fie îi dădea direct lui Gabi atunci când acesta venea să o controloleze la lucru. Își păstra doar bani cu care să trăiască de pe o zi pe alta și pe care să-i folosească pentru achiziționarea de produse de îngrijire de calitate medie.

Banii, ”spălați” în afaceri imobiliare

Banii încasați de pe urma bietei fete au fost investiți de cei doi proxeneți în afaceri imobiliare. Și-au cumpărat o casă în Craiova și una într-o localitate de lângă orașul doljean. Procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată care au intrat pe firul acestui caz cutremurător de sclavie sexuală au descoperit, urmărind traseul banilor încasați de pe urma Anei, că fata le-a trimis peste 100.000 de euro, dar suma poate fi mult mai mare pentru au existat și plăți făcute din mână, bani care nu au mai intrat în circuitul bancar.

”Vorbim de 100.000 de euro, bani care sunt la vedere pentru că au fost investiți în achiziționarea de case, bani care au urmat un traseu bancar. Cel mai probabil, suma e mult mai mare pentru că au existat plăți pe care femeia le-a făcut direct bărbatului care o exploata. Bani pe care acesta nu i-a mai introdus într-un traseu financiar. Dar cercetările sunt la început”, au mai adăugat surse judiciare.

Femeia este într-un program de consiliere

Acum, Ana este liberă. A reușit să ajungă în țară și și-a povestit drama care i-a marcat ultimii 13 ani din viață, moment care a coincis cu implicarea în această poveste a ofițerilor de la Crimă Organizată. Femeia, care a intrat într-un program de consiliere, de suport emoțional, este victimă în dosarul în care este cercetată doar soția proxenetului pentru el a murit în luna ianuarie a anului trecut.

În urma perchezițiilor făcute la locuințele proxeneților au fost ridicate telefoane mobile, dispozitive de stocare a datelor și chitanțe care dovedesc transferuri bancare. Investigatorii DIICOT și DCCOA au pus sechestru pe cele două case despre care există suspiciunea că au fost cumpărate din banii obținuți prin traficarea Anei.

Soția proxenetului decedat este cercetată pentru trafic de persoane și a fost plasată în control judiciar pentru 60 de zile.


Accesează: