Adolescenta de 15 ani, din județul Dâmbovița a amanetat mai multe bijuterii din aur, aparținând mamei sale, pentru suma de 5.000 de lei. După ce a cheltuit banii, nereușind să facă rost de alții pentru a recupera aurul, a apelat la ajutorul unui prieten. Acesta i-a promis că o va ajuta să facă rost de banii de care avea nevoie, cu condiția să facă ceea ce-i va cere.

„În cauză s-a reținut faptul că, la sfîrșitul lunii mai începutul lunii iunie 2020, inculpatul H.I.V. a recrutat, prin inducere în eroare o persoană vătămată minoră despre care cunoștea că are vîrsta de 15 ani la acel moment, profitînd de faptul că aceasta amanetase șapte inele și două brățări din aur în schimbul sumei de 5.000 lei, operațiune despre care mama sa nu avea cunoștință”, se arată într-un comunicat de presă.

De teamă să nu afle părinții că a pierdut aurul, adolescent a acceptat și, astfel, a ajuns să se prostitueze pentru cel pe care îl credea prieten. Bărbatul îi făcea rost de clienți, cu care adolescenta era obligată să întrețină relații sexuale contra cost. Partidele plătite de amor aveau loc în diferite locații de pe raza județului Dâmbovița.

„Suspectul știa faptul că minorei îi era foarte teamă că mama acesteia va afla de lipsa bijuteriilor și o va pedepsi și în consecință, profitînd de starea de temere a acesteia, i-a promis în mod mincinos că o va ajuta să facă rost de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet și a determinat-o să practice prostituția pentru a face rost de suma respectivă. Inculpatul nu a avut nici un moment intenția reală de a folosi banii cîștigați de minoră din prostituție pentru a scoate bijuteriile de la amanet, scopul său real fiind de a-și însuși în totalitate acești bani. Astfel, în perioada 02 – 06 iunie 2020, inculpatul a transportat persoana vătămată minoră în diferite locații de pe raza județului Dîmbovița, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției, obținînd astfel suma de 920 de lei”, se mai arată în comunicat

Cazul a ajuns în atenția procurorilor DIICOT care au demarat o anchetă în urma căruia individul a fost pus sub acuzare pentru trafic de minori.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Dîmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului H.I.V., pentru săvîrșirea infracțiunii de trafic de minori”, au mai arătat autoritățile,

Conform sursei citate, tribunalul Dîmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.