Evenimentul Zilei > International > Drama neştiută din familia Macron. Cum au încercat părinţii tânărului candidat pentru a-l despărţi de “bătrâna” Brigitte
Drama neştiută din familia Macron. Cum au încercat părinţii tânărului candidat pentru a-l despărţi de “bătrâna” Brigitte

Drama neştiută din familia Macron. Cum au încercat părinţii tânărului candidat pentru a-l despărţi de “bătrâna” Brigitte

Deşi este prezentată de presă ca o inedită şi frumoasă poveste de dragoste, relaţia lui Emmanuel Macron, 39 de ani, cu mult mai vârstnica sa partneră de viaţă, Brigitte Trogneux, este în continuare motiv de profundă mâhnire în familia favoritului la funcţia supremă în statul francez. Se spune că Macron încă se străduieşte să le demonstreze părinţilor săi că s-au înşelat profund atunci când au respins-o categoric pe aleasa inimii sale, profesoara de artă dramatică mai mare decât el cu două decenii şi jumătate.

Dezvăluiri incendiare despre certurile şi temerile produse de Brigitte, acum în vârstă de 64 de ani, în familia Macron au fost adus la lumină de fostul profesor de engleză Christian Monjou, care cunoaşte bine ambele părţi implicate.

Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, profesorul Monjou a povestit că, fascinat şi bulversat de spectaculoasa profesoară Trogneux, adolescentul Emmanuel Macron a fost exilat, cu inima sfâşiată, la Paris de părinţii săi scandalizaţi de pasiunea bolnăvicioasă pe care o dezvoltase tânărul de doar 17 ani pentru doamna căsătorită şi cu trei copii. “Stai departe de copilul meu până împlineşte 18 ani”, i-ar fi spus domnul Macron viitoarei sale nurori.

“A vrut să le demonstreze cu orice chip părinţilor săi că nu a greşit îndrăgostindu-se de profesoara sa. Şi ulterior a vrut să-i arate celei devenite între timp soţia sa că a făcut alegerea corectă în momentul în care şi-a dat întreaga viaţă peste cap pentru a fi cu el”, a mai povestit fostul profesor al lui Macron.

 

Un jurnalist din Amien, apropiat de familia Trogneux, a povestit la rândul lui pentru Daily Mail că relaţia celor doi a provocat un imens scandal în localitate, în urmă cu două decenii. “Chiar dacă în Franţa oamenii sunt destul de deschişi la minte în ce priveşte iubire şi sexul, nu era o situaţie des întâlnită. Ea era măritată şi avea trei copii iar el îi era elev. Cred că vă cam imaginaţi ce au gândit ceilalţi părinţi despre această poveste”, a declarat jurnalistul Benoit Delespierre.

“Ştiam că sunt în relaţii apropiate. Relaţia lor s-a înfiripat şi a evoluat chiar sub ochii noştri, dar ne-am imaginat că este vorba despre o iubire planotică”, şi-a amintit şi Antoine Joannes, fost coleg de clasă de-al lui Macron.

Brigitte 'Bibi' este cea mai mică dintre cei şase copii ai familiei Trogneux, unul din pilonii comunităţii din Amiens, nordul Franţei, producători renumiţi de ciocolată fină şi biscuiţi macarons.  

Dar, spre deosebire de soţii Macron, membrii familiei Trogneux au susţinut relaţia mai puţin obişnuită a lui Emmanuel cu Brigitte. “Fraţii şi surorile mele au fost alături de mine”, i-a mărturisit Brigitte autoarei Anne Fulda al cărei volum “Emmanuel Macron: un tânăr perfect” a fost publicat chiar în cursul lunii ăsteia.

Doamna Macron a refuzat însă să dezvăluie data la care amorul lor s-a mutat de pe băncile şcolii în dormitor, precizând că este “secretul nostru”.  “Nimeni nu va şti vreodată momentul în care povestea nostră a devenit una de dragoste. Ne aparţine doar nouă. Este secretul nostru”, a precizat Brigitte.

Cei doi s-au căsătorit în 2007, iar Brigitte îi este alături în apriga campanie prezidenţială.

”Nu o ascund”, a spus Macron pentru un canal de televiziune francez. ”Este parte din viaţa mea, aşa cum a fost mereu”.

” Îi datorez foarte multe, pentru că ea m-a făcut ceea ce sunt acum. Dacă voi fi ales – pardon, cand vom fi aleşi – ea o să fie acolo lângă mine”, a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unui discurs de luna trecută. 

Candidatul de centru, Emmanuel Macron, a obţinut 23,75% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, fiind urmat de reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen, care a primit 21,53 %, conform rezultatelor finale comunicat de Ministerul francez de Interne, potrivit Reuters.

"Vreau să fiu preşedintele patrioţilor împotriva ameninţări reprezentate de naţionalişti", a declarat Macron în seara alegerilor.

"Într-un singur an am schimbat faţa politicii franceze", a mai declarat politicianul în discursul susţinut în faţa membrilor organizaţiei civice În Mişcare! En marche!, liberal-socială), care a fost fondat în urmă cu doar un an.

Macron a mai promis că va fi "vocea speranţei" pentru Franţa şi Europa.