Evenimentul Zilei > Sport > Dramă în fotbalul mondial. Un portar de legendă a trecut în neființă
Dramă în fotbalul mondial. Un portar de legendă a trecut în neființă

Dramă în fotbalul mondial. Un portar de legendă a trecut în neființă

Tragedie în fotbalul mondial. Legendarul Ray Clemence, fostul portar al lui Liberpool a incetat, duminică din viață.Vestea tristă a decesului lui Clemence a fost anunțată și de Federația Engleză de Fotbal. 

Clemence a jucat doar în Anglia, la Scunthorpe United (1965-1967), Liverpool (1967-1981) și Tottenham (1981-1988), iar azi s-a stins din viață, la vârsta de 72 de ani.

Ray Clemance a jucat pentru prima reprezentativă a Angliei în perioada 1972 și 1983.

În semn de respect pentru cariera formidabilă a lui Ray Clemence, naționala Angliei va purta banderole negre la meciul de azi cu Belgia, din Liga Națiunilor.

Fostul mare portar a fost campion de cinci ori în Anglia cu Liverpool, alături de care a cucerit de trei ori și Cupa Campionilor Europeni. Echipa antrenată de Jurgen Klopp a fost arbitrată recent de Ovidiu Hațegan, în victoria cu Atalanta, scor 5-0.

Ray Clemence a murit la 72 de ani, după o luptă grea și lungă cu o boală teribilă. El a jucat până la 40 de ani, adunând în total peste 1.000 de meciuri într-o prodigioasă carieră.

„Cu mare regret vă anunțăm că Ray Clemence a încetat din viață, în mod pașnic, astăzi, înconjurat de familia sa iubită. După o luptă crâncenă, care a durat foarte multă vreme, acum a scăpat de suferință și a atins pacea. Familia sa vrea să le mulțumească tuturor pentru dragostea și susținerea oferită de-a lungul anilor. L-am iubit foarte mult și nu va fi uitat niciodată”, a fost mesajul familiei lui Ray Clemence, a consemnat sport.ro.

Celebrul club FC Liverpool i-a dedicat un material video special fostului mare portar, care a scris istorie pe „Anfield”.

Portarul născut la Skegness a fost diagnosticat cu cancer de prostată în 2005 și, de asemenea, a primit tratament pentru o tumoare pe creier.

„Astăzi am pierdut o adevărată legendă”, a scris pe Twitter Sir Kenny Dalglish. „Clem a fost un coechipier fantastic și era minunat să fie în preajmă. Nu voi uita niciodată cum m-a ajutat să mă stabilesc la Anfield. Gândurile noastre sunt alături de familia Clemence. RIP Clem.