Evenimentul Zilei > Actualitate > Drama de la Glimboca. Părăsit de soție și bolnav, își crește cei trei copii într-o gară
Drama de la Glimboca. Părăsit de soție și bolnav, își crește cei trei copii într-o gară

Drama de la Glimboca. Părăsit de soție și bolnav, își crește cei trei copii într-o gară

Un bărbat în vârstă de 48 de ani se chinuie să supraviețuiască și să-și crească singur cei trei copii, după ce a fost părăsit de soție, care acum contribuie financiar nesemnificativ.

Situație dramatică pentru un bărbat care trebuie să își crească de unul singur cei trei copii. Este cu atât mai greu cu cât tatăl nu are serviciu și suferă de diabet. Cei patru locuiesc în gara părăsită din Glimboca, judeţul Caraş-Severin.

Tatăl se numește Pavel Constantin (48 de ani) și are două fete – Julia (6 ani) și Adela (10 ani) și un băiat, Adrian, în vârstă de 14 ani. La bază, a fost bucătar și a lucrat pentru Armata Română. Dar, la un moment dat și-a pierdut locul de muncă. Problemă foarte mare, pentru că făcut o cădere nervoasă și pe fond de stres i-au apărut și problemele legate de diabet, conform jurnaliștilor de la Antena 3.

Tatăl este bolnav de diabet și își face insulină de patru ori în fiecare zi

În fiecare lună merge la Reșița, la medicul endocrinolog, pentru a primi insulina pe care și-a administrează singur, de patru ori zilnic. El a mai lucrat la o fabrică de încălțăminte din Lugoj. Și cum un necaz nu vine singur niciodată, Pavel Constantin a simțit pe propria-i piele această butadă.

Soția sa l-a părăsit în urmă cu câțiva an, atunci când fata cea mică, Julia, avea doar câteva luni. A fost nevoit să-și construiască singur casa în care locuiește acum, alături de copii. A primit materiale din partea apropiaților și a mai adunat diverse obiecte aruncate la gunoi, mai precizează sursa citată. În acest moment, mama le plătește fetelor o pensie alimentară în valoare de 90 de lei lunar!

Trebuie să se descurce, în fiecare lună, cu 900 de lei. Au primit ajutoare în urma unor acțiuni caritabile

Cu alocația și pensia de handicap, tatăl adună în jur de 900 de lei cu care trebuie să supraviețuiască în fiecare lună, împreună cu cei trei copii.

Primăria i-a acordat ajutorul de încălzire și a donat lemne pentru foc. Costel și familia lui locuiesc în gara veche abandonată de peste 40 de ani, iar aceasta se află la aproape 5 km de școlă și centrul satului. Adică 10 km dus – întors. Au fost și alte persoane care au sărit în ajutorul aceste familii cu diverse bunuri și sume de bani, după ce cazul a fost prezentat și pe rețelele de socializare.