Evenimentul Zilei > Social > DRAMA unui bărbat INVALID pasionat de MUZICĂ. ANAF îl CONDAMNĂ să MOARĂ de foame
DRAMA unui bărbat INVALID pasionat de MUZICĂ. ANAF îl CONDAMNĂ să MOARĂ de foame

DRAMA unui bărbat INVALID pasionat de MUZICĂ. ANAF îl CONDAMNĂ să MOARĂ de foame

Un bărbat din Gorj a fost nevoie să aleagă între pasiunea lui de a cânta la pian, prin care mai câștiga un ban mergând la nunți, și pensia de 640 de lei asigurată de stat.

Robert Gavrilescu s-a născut cu o deficiență gravă și a ajuns să trăiască în scaunul cu rotile, din cauza handicapului de gradul I. Pasionat pian,bărbatul a ajuns să cânte la nunți pentru a strânge bani din care să-și întrețină familia.

De luna trecută, ANAF a decis că trebuie să renunţe la activităţile artistice pentru a nu-şi pierde pensia de 640 de lei oferită de stat. O decizie a Fiscului obligă persoanele care desfăşoară activităţi artistice să opteze între pensie şi veniturile din activităţile respective.

„Din cauza unor probleme medicale, dar şi a deciziei ANAF care dorește să facă o curățenie în lumea lăutarilor, am decis să pun punct unei cariere de 24 de ani în domeniul muzical. Din păcate, în România, o persoană cu indemnizație de invaliditate gradul I nu poate cumula pensie cu alte venituri, acest privilegiu îl au doar domnii guvernanţi. Sunt pus în situația să aleg între pensia de 640 de lei și alte venituri. Am ales pensia.”, a declarat  Robert Gavrilescu, potrivit gds.ro.