Daniel Constantin susține că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este „pregătit să-și trădeze din nou partenerul pentru binele său”, referindu-se în acest context la liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Pentru Dragnea, marea TRADARE vine de la Tăriceanu,

Se pare că până la urmă Liviu Dragnea și-a dat seama de ceea ce anticipam înca din aprilie 2017, și anume că Tăriceanu este pregatit să-și trădeze din nou partenerul pentru binele său!

Nu îl compatimesc pe Liviu Dragnea pentru că ușor ușor este izolat, dar vreau să scot în evidență caracterul mic al unui om care se crede mare – "partenerul" său Călin Popescu Tăriceanu.” 

Primele semne serioase de schimbare de limbaj au aparut cu ocazia scandalului din PSD.
Semnatarii scrisorii din PSD au fost îngrijorați de direcția partidului, scorul electoral previzionat și mecanismele interne nedemocratice. Astfel revolta lor este justificată și nu poate fi catalogată decât în acest fel.
Nefiind membru PSD, tăcerea lui Tariceanu, dar și clasica formulă "ALDE are aliantă cu partidul PSD nu cu persoane" arată că este pregătit (a câta oară?!?) să calce în picioare principii și parteneri pentru a se menține la guvernare și eventual de a menține șansa unei candidaturi comune PSD-ALDE.

Un element suplimentar îl constituie schimbarea de atitudine în ceea ce privește referendumul pentru familie. Știu din surse sigure că zilele trecute, la Bruxelles, Tăriceanu a fost amenințat cu excluderea din ALDE european! Așa se explică trecerea de la o susținere fermă, explicită la neimplicare enunțată cu jumătate de gură.
 
Liviu Dragnea cred ca și-a dat seama cine este Tăriceanu și, chiar daca nu o spune, nu cred că se mai gândește să-l sprijine. Nemulțumiții din PSD cred că doar i-au arătat posibila susținere pentru a nu se implica.
 
În aceste condiții, familia europeană este singurul sprijin pe care l-ar mai putea avea pentru alegerile din 2019.

P.S. Pentru cei care au uitat, Tăriceanu și-a tradat absolut toți partenerii politici:
 
2006 – Stolojan exclus, după ce acesta l-a propulsat președinte PNL și prim-ministru

2008 – Mircea Geoana – după ce a fost susținut la guvernare 2 ani, Tăriceanu insista să fie tot el prim – ministru! așa a ajuns Boc (pdl) prim ministru 

2014 – Crin Antonescu – Tăriceanu rupe din PNL pentru a obține funcția de președinte al Senatului.

Liviu Dragnea are dreptate când susține că postul de președinte al Senatului aparține PSD. De altfel, Tăriceanu este obișnuit doar să primească, să fie partener doar din interes. În 2014 a fost numit președinte al senatului pe postul care îi revenea PC-ului. Recunoștința s-a vazut…

2017 – Daniel Constantin 

2018 – Liviu Dragnea…

În ce masură, prin politicile sale, Tăriceanu nu trădează însa România?