Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Dragnea și Ponta, modelele lui Voiculescu și Ghinea
Dragnea și Ponta, modelele lui Voiculescu și  Ghinea

Dragnea și Ponta, modelele lui Voiculescu și Ghinea

Minciună groasă, șantaj politic explicit în dauna publicului, lăcomie fățișă după bani și după avantaje materiale în cel mai pur stil pesedist. Din nou un teatru politic fals cu accente isteroide și cu multă mistificare marca USR-PLUS împinsă forțat pe agenda publică doar pentru a-și alina frustrările și aroganța.

Cu doar două sptămâni în urmă progresiștii amenințau că dărâmă Guvernul. Acum amenință că dărâmă  Bucureștiul prin blocarea bugetului.

De ce? Pentru că USR-PLUS vrea acum cele 19 spitale aflate în administrarea Primarului General al Capitalei. Din nou, de ce?  Pentru a-și numi clientela politică în conducerile instituțiilor medicale: un secretar la pizzerie care și-a înjunghiat mortal iubita în anul 2004, fiica unui miliardar controversat, fiică ce derulează afaceri cu companii aflate în subordinea ministerului Transporturilor, o fostă casieră la Kaufland, o fostă șefă la magazinul Romarta, un fost casier la Carrefour, o fostă stewardesă, etc.

Preluarea spitalelor reprezintă primul pas spre interesul real al progresiștilor: controlul financiar al acestora, continuarea politicii de desființare a transplantului în România și interesele imobiliare pentru terenurile pe care sunt construite unitățile medicale.

Spitalul Sfânta Maria face transplant pulmonat. Ca ministru, în martie 2021, Vlad Voiculescu nu i-a prelungit avizul. Spitalul Foișor face transplant de oase și de măduvă. Acum, liderii și consilierii USR-PLUS din București abia așteaptă să-l demită pe directorul spitalului, chirurgul Cristian Stoica. Și-au anunțat public intenția zilele acestea.

Sunt realități pe care mass-media le-au prezentat ca figurând pe agenda lui Vlad Voiculescu în ambele mandate de ministru al Sănătății ale acestuia din 2015-2016 și din 2021.  Vlad Voiculescu vrea acum controlul spitalelor pentru a-și spăla rușinea în urma demiterii fulger din minister, pentru revenirea în jocul politic și în cel de control în domeniul medical. Dar și pentru răcorirea frustrărilor personale față de Nicușor Dan. Nu îl poate ierta pentru că  acesta a fost desemnat candidat la primăria Capitalei în locul lui, poziție pe care o viza de mult.

Ce deranjează și jignește cel mai mult este cultul minciunii promovat pe USR-PLUS.

Nu este nici o diferență între apetitul pentru minciună al spilcuiților progresiști și ruralul ex-șef al PSD, Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Amândoi au arătat un apetit neobosit în a-i minți pe oameni. Adică, de a-i considera proști.

O desconsiderare care le-a pus capac carierelor. Progresiștii scapă din vedere eșecul predecesorilor lor. Au preluat însă cu poftă practica minciunii. Spusă tare, apăsat, repetată constant. Adevărul este doar cel închipuit de ei. Lumea e proastă și nu cunoaște.

Este treaba politicienilor să se confrunte între ei. Nimeni nu le contestă dreptul acesta. Iar dacă în urma confruntărilor rezultatul este benefic publicului, cu atât mai bine. Să câștige cei mai buni. Până la un punct. Nu ne mai luați de proști. Vreți teatru, făceți-vă actori. Vreți politică, fiți responsabili și respectuoși cu oamenii. Fără minciuni!

Scurt. Acțiunile nervoase ale liderilor și consilierilor generali progresiști din Consiliul General al Capitalei de blocare a bugetului Bucureștiului pentru că Nicușor Dan nu le dă ceea ce ei spun că li se cuvine, dreptul de semnătură pentru viceprimarul general Horia Tomescu de la PLUS asupra celor 19 spitale, sunt un fake cap-coadă. Tomescu este servantul lui Vlad Voiculescu, șeful PLUS pe București. Atât.

Motivația care stă la baza cererii progresiștilor? Protocolul semnat în pre-campania de la alegerile locale din 2020 unde ei, capii politici de la PNL și USR-PLUS și-au împărțit puterea din administrația Capitalei. Vlad Voiculescu susținut de progresiști a vrut controlul spitalelor în calitate de viitor viceprimar general al lui Nicușor Dan. Pe foaia numită Protocol, l-a primit. Ori au fost beți, ori nu cunoșteau legea. De semnat au semnat o foaie. Foaia nu bate legea.

Foaia se numește Protocol. Legea se numește Codul Administrativ. Și nu este singura lege care anulează foaia.

Nicușor Dan i-a acordat umbrei lui Voiculescu coordonarea spitalelor.

Nu și dreptul de semnătură. De ce? Este Nicușor Dan meschin și nu mai recunoaște foaia numită Protocol? Este lacom și nu vrea să împartă puterea cu partenerii? Nu.  Respectă legea. Surpriză!

Să se bată între ei cât or vrea. Zile și nopți. Dar să nu mai mintă atât de grosolan publicul!  Ce stipulează legile? “Codul administrativ și Legea finanțelor publice spun că primarul, și să vrea, nu poate delega semnăturile. Pentru că este ilegal, deci ori nu știm că e ilegal, ori faci un șantaj. Uitați-vă întâi la partid când inițiați astfel de lucruri, că ne facem de râs toți”.

Explicația atât de simplă a fost prezentată ieri seară de Cristian Diaconescu de formație jurist, fost judecător, fost ministru al Justiției. Președintele PMP a fost singurul om politic din ultimele zile de când frustrările și lăcomia celor de la USR-PLUS au generat un nou scandal, care a explicat pe înțelesul tuturor diferența dintre legi și gargară.

Era de așteptat ca președintele PNL Ludovic Orban să expună publicului, adevărul.

Nu a făcut-o explicit pentru a menaja crizele de nervi ale celor de la USR-PLUS. Pentru șeful PNL mai importantă a fost coteria politică decât informarea publicului .

Cât despre minciuna celor de la USR-PLUS că nu au fost consultați pe marginea bugetului și că nu puteau vota un buget pe care nu îl cunoșteau, este la fel de meschină precum cererea ilegală a dreptului de semnătură. La ședința de luni a comisiei pentru buget a Consiliului General al Bucureștiului, consilierii USR-PLUS au depus mai multe amendamente care au fost acceptate. Toate. Deci, știau foarte bine proiectul de buget pe care azi spun că nu-l cunosc.

Bomboana pe propria colivă a pus-o ieri ministrul Cristian Ghinea, lider al USR. Exact omul unui eșec zgomotos. Ghinea a venit cu o săptămână în urmă de la Bruxelles cu coada între picioare. Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare de aproape 30 de miliarde de euro, bani europeni, Plan gestionat de el, a fost respins a doua oară de Comisia Europeană.

Performanța zero a lui Ghinea costă foarte scump România.

Specialiștii în economie spun că România riscă să primească abia la anul banii alocați proiectelor din mapa lui Ghinea. Bani care trebuie cheltuiți până în 2026!

După ce a dat vina pe toată lumea că a fost respins PNRR, numai pe el, nu, Ghinea a promis că reface planurile în grabă. De preocupat ce e de refacerea proiectelor și de soarta celor 30 de miliarde de euro, Ghinea face turul presei pentru a-l înfiera pe primarul Capitalei că nu dă spitalele, omului lui Vlad Voiculescu.

Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu au mai fost colegi de Guvern în anii 2015-2016,  în Cabinerul Cioloș. Atunci Ghinea, ministru ca și azi al Fondurilor Europene s-a ales cu porecla de “ministrul zero”. Zero bani absorbiți de la Bruxelles. Singurul succes al lui Ghinea a fost acela când împreună cu Dan Barna și Cătălin Drulă l-au ejectat pe Nicușor Dan din propriul partid pe care l-a fondat, USR.

Acestea sunt marile caractere ale USR-PLUS care azi șantajează bucureștenii că-i lasă fără bani. Să se războiască cât vor cu primarul Capitalei. Dar nu cu un așa preț plătit de bucureșteni prin blocarea bugetului și la nivel național de toți românii prin incapacitatea și indolența lui Ghinea de gestionare a PNRR.

Diferența dintre Vlad Voiculescu și Cristian Ghinea este doar de talie.

Unul e lung și slab iar al doilea e mai scund și corpolent. Sunt doi miniștri ai eșecului.

Cu cât eșecul este mai mare cu atât și atitudinile  sunt mai arțăgoase: “Nicușor Dan stă într-o debara și este un fel de Mesia. (…) E absolut scandalos că pe 19 aprilie i-a prelungit mandatul directorului Spitalului Foișor” a comentat ieri Ghinea într-un interviu acordat SpotMedia .

După țipete și șantaj, progresiștii aruncă în derizoriu și numele lui Isus în ajun de Înviere. Nu e obligatoriu să fi un creștin fervent pentru a avea o morală sănătoasă și un respect pentru tradiție, istorie și cultură. Nu trebuie să fi bigot pentru a respecta valoarea celei mai mari sărbători a creștinătății. Învierea. Pentru Ghinea și progresiștii lui acestea sunt însă glumițe.

E dreptul fiecărei persoane sau entități să gândească cum dorește. Libertatea de a alege este sfântă. Și progresiștii au ales: cultul minciunii sfidătoare și a aroganței. Dragnea și Ponta i-au luat pe oameni de fraieri, i-au mințit cu atata poftă și infatuare până s-au înecat. Le-au trebuit câțiva ani până la descompunere. Cei de la USR-PLUS sunt abia la cinci luni de exercițiu al puterii și se scufundă cu cultul minciunii cu tot. Lor nu le place istoria. Dar ea se repetă.