Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea plănuieşte o megalovitură la Rahova! Dacă-i iese, istoria va fi rescrisă
Dragnea plănuieşte o megalovitură la Rahova! Dacă-i iese, istoria va fi rescrisă

Dragnea plănuieşte o megalovitură la Rahova! Dacă-i iese, istoria va fi rescrisă

Fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu renunţă la visul de a fi eliberat din Penitenciarul Rahova.

Cel puţin asta susţine fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, unul dintre cei mai apropiaţi oameni de Dragnea de când acesta a fost închis.

Liviu Dragnea nu renunțā la luptă! Avocații săi au depus azi (n.r. marți, 18 august 2020) o acțiune extrem de importantă pentru întregul sistem juridic românesc!

Se deschide un drum pentru abuzurile înfiorătoare din vremurile trecute! Pe scurt: avocații au argumentat în mod clar că Liviu Dragnea se află ilegal în închisoare, având în vedere că la fond fusese condamnat de către un complet nespecializat în judecarea faptelor de care fusese acuzat.

Conform deciziei Curții Constituționale! Și speră ca legea să fie egală pentru toți!”, a mai subliniat Codrin Ștefănescu.

Social-democraţii se reunesc miercuri în şedinţa CExN, pe agendă fiind organizarea congresului extraordinar de sâmbătă şi a alegerilor locale din luna septembrie.

Deocamdată, vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici.

O altă temă de discuţie din Comitetul Executiv Naţional va fi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Începând cu luna mai 2019, Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul DGASP Teleorman.

Amintim faptul că la 9 iunie 2020, judecătorii Tribunalului București au respins contestația la executare depusă de avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor.

La 25 mai 2020, Dragnea era audiat prin videoconferinţă de judecătorii ÎCCJ, dar procedura a fost îngreunată de mai multe probleme tehnice.

Avocaţii au reclamat că din această cauză „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus Dragnea în faţa magistraţilor.

Motivul acelei audieri a fost acelaşi cu cel prezentat recent de Codrin Ştefănescu: Dragnea solicita să fie eliberat din pentru că este deţinut nelegal.

Ce declara avocata Flavia Teodosiu la acea vreme despre audierea cu probleme tehnice?

„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru a remedia acest aspect.

Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, spunea avocata.

Dragnea a mai depus şi la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă însă de instanţă la data de 30 ianuarie.

Ulterior, fostul lider social-democrat  a atacat această decizie la completul de cinci judecători de la instanţa supremă.

În cererea respectivă, apărătorii au motivat că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în deoarece completul de 3 judecători de la ÎCCJ care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor au invocat astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019, conform Agerpres.

La 27 mai 2019, Dragnea era condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ulterior, Dragnea a tot încercat diferite strategii menite să-i aducă eliberarea. Din păcate pentru el, introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac a eşuat până în prezent.

Rămâne de văzut dacă şi ultimul demers va avea acelaşi deznodământ şi va fi respins de magistraţi.

explicaţie foto: Dragnea şi Codrin Ştefănescu