Evenimentul Zilei > Politica > Se STRÂNG RÂNDURILE în jurul lui DRAGNEA: MOBILIZARE fără precedent înainte de CONGRESUL PSD
Se STRÂNG RÂNDURILE în jurul lui DRAGNEA: MOBILIZARE fără precedent înainte de CONGRESUL PSD

Se STRÂNG RÂNDURILE în jurul lui DRAGNEA: MOBILIZARE fără precedent înainte de CONGRESUL PSD

Liviu Dragnea are toate șansele să își mențină funcția de președinte al PSD, chiar dacă nu s-a stabilit încă dacă la Congresul din 10 martie această poziție va fi scoasă la concurs. Deocamdată, mandatul de lider al lui Dragnea în interiorul formațiunii ar trebui să mai dureze 2 ani. În orice caz, mesajul celor 11 filiale județene care și-au manifestat susținerea publică față de președintele Camerei Deputațuilor. pare a fi unul foarte clar: „Liviu Dragnea are toată susținerea noastră”.

La Comitetul Executiv Național (CExN), care va fi organizat luni, se va discuta organizarea Congresului extraordinar al PSD de pe 10 martie. Astfel, urmează să se decidă dacă vor avea loc alegeri interne, dar și dacă se va schimba structura Biroului Politic Național. Pe 10 martie se va discuta și un proiect final al noului Statut al partidului.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi reconfirmat în funcţia de preşedinte al formațiunii. Cele mai multe organizaţii şi-au exprimat în această perioadă sprijinul politic pentru şeful partidului şi pentru actualul guvern. Preşedintele Consiliului Naţional al partidului Mihai Fifor, a subliniat pe 2 martie la Bistriţa că, în opinia sa, Liviu Dragnea nu are nevoie de o reconfirmare în această funcţie, deoarece guvernarea este una „foarte bună”, iar partidul este „foarte bine coordonat”, potrivit agerpres.ro.

Iată câteva din mesajele de susținere.

 

Caraș Severin: „Votarea in unanimitate a Rezolutiei prin care PSD Caras-Severin decide sustinerea, respectiv reconfirmarea domnului Liviu Dragnea pentru functia de presedinte al PSD

Maramureș: „Prin rezoluţia de susţinere a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, social-democraţii maramureşeni şi-au arătat totala susţinere pentru cel care a obţinut, la cârma acestei formaţiuni politice rezultate remarcabile, care a reuşit să menţină unitatea în partid şi, mai ales, să lupte alături şi în fruntea echipei PSD, pentru asigurarea unei guvernări performante”, potrivit Expres de Banat.

Hunedoara: Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îl susţine „necondiţionat" pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, potrivit unei rezoluţii adoptate, în unanimitate, sâmbătă, la Deva, de către cei 400 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană a PSD, scrie agerpres.ro.

Buzău: „Organizaţia judeţeană a PSD Buzău se numără printre judeţele cu cei mai mulţi delegaţi la Congresul extraordinar. Susţinem în continuare Guvernul, programul de guvernare şi pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea”, potrivit agerpres.ro.

Botoșani: Potrivit uneia dintre rezoluţii, „organizaţia PSD Botoşani îşi exprimă susţinerea deplină pentru continuarea conducerii Partidului Social Democrat de către preşedintele Liviu Dragnea", potrivit DC News.

Dolj: Cei 175 de delegaţi ai PSD Dolj vor susţine, la Congresul extraordinar al partidului din 10 martie, menţinerea în funcţia de preşedinte al formaţiunii a lui Liviu Dragnea, conform agerpres.ro.

Brașov: Cu această ocazie a fost adoptată, în unanimitate, o rezoluţie de acordare a unui mandat de încredere şi susţinere a preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat citat de agerpres.ro.

Alba: Social-democraţii albaiulieni au aprobat o rezoluţie pentru susţinerea lui Liviu Dragnea, în continuare, în calitatea de preşedinte al formațiunii, relatează Ziarul Unirea.

Harghita: Organizaţia judeţeană PSD Harghita a adoptat, vineri, în cadrul unei conferinţe extraordinare, o rezoluţie de susţinere a lui Liviu Dragnea, conform agerpres.ro.

Constanța: Organizația PSD Constanța, reunită în cadrul Conferinței Județene a votat, în unanimitate, susținerea lui Liviu Dragnea pentru continuarea în funcția de președinte al PSD, conform Constanța 100%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.