Evenimentul Zilei > Justitie >  Dragnea va dormi tot în penitenciar, iar mâine va primi o veste
 Dragnea va dormi tot în penitenciar, iar mâine va primi o veste

 Dragnea va dormi tot în penitenciar, iar mâine va primi o veste

Liviu Dragnea va fi scos miercuri din penitenciarul Rahova, acesta urmând să ajungă direct la București.

UPDATE. Dragnea râmâne în continuare după gratii. Fostul şef al PSD a cerut schimbarea judecătoarei care ar fi trebuit să decidă dacă va fi pus în libertate sau nu, motivând că aceasta ar fi semnat un memoriu împotriva lui în trecut. Joi se va decide dacă judecătoarea Manuela Orzaţă va judeca în continuare dosarul lui Dragnea, sau dacă cererea acestuia de recuzare va fi admisă.

Știrea inițială:

Dragnea va fi dus la Tribunalul Bucureşti unde se analizează, azi, o contestaţie depusă de acesta în legătură cu executarea pedepsei definitive din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Fostul lider al PSD vrea să scape de pușcărie cât mai repede, astfel că apărătorii săi nu contenesc să depună acțiuni în instanță. La începutul anului au depus o contestație în care susțin, în numele clientului lor,  că sentința care i-a fost aplicată lui Liviu Dragnea de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-ar fi făcut ilegal. Prin urmare, se cere să fie lăsat imediat în libertate.

Contestaţia la executarea pedepsei a fost depusă în 6 ianuarie la instanţa supremă dar judecătorii au declinat-o Tribunalului Bucureşti, deoarece acesta e instanţa ce a emis mandatul de încarcerare a lui Dragnea. Aici cauza a fost amânată de la primul termen.

În dosarul de la Tribunalul Bucureşti doi judecători s-au abţinut. Mai exact, cu două zile înainte de primul termen stabilit, 17 ianuarie, cererea de abţinere a judecătoarei Rebecca Zinca Dinu a fost admisă. Ulterior, a mai fost depusă încă o cerere de abținere, din partea altei judecătoare.