Declaraţia liderului PSD vine în contextul în care Dacian Cioloș a declarat că va merge la o emisiune de la Antena 3 ”din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă.” ”Nu poţi să-ţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, iei cizme de cauciuc ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea, dar trebuie să-ţi asumi şi partea asta”, a spus Cioloş.

”Mie sâmbătă nu mi-ați dat cizme și halat când am venit la Antena 3. Și eu, și milioane de români, suntem jigniți de abordarea lui Dacian Cioloș.”, a fost replica dată de Liviu Dragnea la Antena 3.

Dragnea a folosit această ocazie şi pentru a-i răspunde și șefei PNL, Alina Gorghiu, care se teme că PSD va modifica, după alegeri, legea prin care se interzice ca un politician condamnat să fie propus premier. ”Legea care a devenit celebră nu va fi modificată, nu avem de gând. E o declarație publică și asumată. Nici nu ar putea fi modificată în cele câteva zile după alegeri. Dacă se organizează consultări la Cotroceni, a doua zi după alegeri, nu se poate ca un premier să meargă în faa Parlamentului. Asta se poate face după validarea parlamentarilor. E o minciună că avem de gând să-l suspendăm pe Klaus Iohannis”, a precizat Dragnea.