Dragnea, despre ceremonia depunerii jurământului de către Grindeanu în funcţia de premier: "Nu este cazul de şampanie"

Dragnea, despre ceremonia depunerii jurământului de către Grindeanu în funcţia de premier: "Nu este cazul de şampanie"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consider că ceremonia depunerii jurământului de către Sorin Grindeanu în funcţia de premier ar trebui să fie “sobră”.

"Administraţia Prezidenţială va organiza ceremonia respectivă (de depunere a jurământului - n.r.). Eu mi-aş dori, i-am spus şi domnului prim-ministru desemnat, nu este cazul de şampanie sau de alte lucruri. Aş vrea, dar nu organizez eu, o procedură simplă, sobră, eficientă, pentru că oamenii trebuie să meargă repede la Guvern, pentru că au prima şedinţă de Guvern în acea seară, în acea noapte. Salut totuşi decizia preşedintelui de astăzi de a desemna un prim-ministru, pentru că mie, personal, mi-a creat o mare satisfacţie să pot spune tuturor românilor că pot avea un Revelion liniştit, sărbători liniştite, pentru că avem certitudinea că programul aşteptat de milioane de români va fi implementat", a declarat vineri Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Potrivit acestuia, lista membrilor Guvernului aprobată de Parlament, transmisă la Cotroceni, nu poate fi modificată.

"Preşedintele poate, având în spate un precedent, să refuze în cazul unei remanieri atunci când se face o propunere pentru unul, doi sau mai mulţi membri ai Cabinetului. O listă votată în Parlament nu poate fi modificată de preşedinte", a arătat Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News