Evenimentul Zilei > Politica > DRAGNEA a ajuns la CUȚITE cu TĂRICEANU. Liderul ALDE NU este de acord cu PLANURILE șefului PSD
DRAGNEA a ajuns la CUȚITE cu TĂRICEANU. Liderul ALDE NU este de acord cu PLANURILE șefului PSD

DRAGNEA a ajuns la CUȚITE cu TĂRICEANU. Liderul ALDE NU este de acord cu PLANURILE șefului PSD

Liviu Dragnea, șeful PSD, a ajuns la cuțite atât cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cât și cu alți baroni din partidul pe care îl conduce. Toate neînțelegerile pleacă de la ideea de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

„Cu toate că și-a dezvoltat obiceiul de a flutura într-o veselie scenariul suspendării președintelui Klaus Iohannis – și nu de ieri, de azi, ci de mai bine de un și jumătate, invocând tot soiul de motivații cel puțin controversate –, în prezent, Liviu Dragnea nu se lovește numai de refuzul șefului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, în ceea ce privește eventualitatea declanșării unei astfel de proceduri extreme care ar împinge țara într-o uriașă criză politică.

Potrivit surselor PSnews, cei mai mulți lideri și baroni ai PSD – chiar și cei din imediata proximitate a lui Dragnea, cu excepția celor direct interesați – nici nu vor să audă de un astfel de scenariu, care, indiferent de optica în care ne-am raporta la el, ar duce la paroxism actualele tensiuni sociale, i-ar împovăra cu eforturi pe care le consideră inutile politic și, ireversibil, ar provoca noi și grave probleme de imagine partidului, care, așa cum o arată cele mai recente sondaje, se găsește într-o cădere liberă.

În realitate, majoritatea liderilor PSD (cei care aduc voturile și pot scoate activiștii în stradă cu trenul sau autocarul, ca la ”mitingul” regizat de coaliție în Capitală), cât și oamenii de la baza partidului nu doresc suspendare și scandal politic permanent pentru simplul motiv că nu au aceleași probleme penale ca Liviu Dragnea, infractor dovedit și dublu condamnat”, scrie PSNews.

„Momentan marginalizată pe linie de partid, gruparea Bădălău-Firea nu susține o astfel de oportunitate. Sursele citate ne-au precizat că Gabriela Firea continuă să-și dorească cu ardoare postura de prezidențiabilă a PSD și, de pe pozițiile primarului, e conștientă că eventuala demarare a unei astfel de proceduri ar turna cu nemiluita gaz pe focul protestelor # Rezist din București, într-o perioadă electorală delicată în care edilul nu are nevoie de nici cea mai mică problemă sau de responsabilități suplimentare.

În spatele ușilor închise, împotriva suspendării s-au pronunțat baronii Marian Oprișan și Dumitru Buzatu, care, la fel ca toți ceilalți contestatari ai unei astfel de perspective, sunt convinși că președintele Klaus Iohannis chiar își dorește să fie suspendat, iar PSD n-ar face altceva decât să se arunce cu capul înainte într-o capcană a Cotrocenilor”, mai scrie sursa citată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: