Avocatul Bombănicăi Prodana, Toni Neacșu, afirmă că sistemul judiciar este în fierbere după ordonanțele de urgență propuse de Tudorel Toader. În viziunea acestuia, Guvernul și coaliția de guvernare nu vor ieși bine din această situație.

Avocatul Toni Neacșu este fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii și apărător al fostei soții a lui Liviu Dragnea în procesul cu DNA.

„Zilele următoare vor exista proteste și blocaje în justiție, determinate de revolta față de Ordonanța de urgență pe legile justiției. Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar, inclusiv acea parte care sprijinea modificările PSD-ALDE la legile justiției, sau mai ales această parte. 

Nici nu mai contează dacă protestele sunt justificate sau nu, contează doar că Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi și vor fi incapabile politic să-și mai asume vreo nouă măsură legislativă, mai ales din cele absolut necesare pentru înlăturarea abuzurilor din justiție din ultimi ani. Atunci când renunți la principii și treci la retorsiuni politice îți pierzi credibilitatea.

PS: Pentru că sunt văzut, evident în mod eronat, ca apropiat al strategiilor coaliției de guvernare în domeniul justiției, telefonul meu s-a înroșit de la explicațiile, scuzele și dezmințirile pe care a trebuit să le dau de 2 zile încoace foștilor mei colegi magistrați și revoltei lor. 

Mă interesează mai puțin acest lucru cât capacitatea Guvernului de a putea cu adevărat să rezolve problemele abuzurilor justiției din ultimii ani, capacitate care tocmai s-a risipit”, a scris Neacșu în postarea sa de pe Facebook.