„Ei (DNA) pierd un instrument care îi ajută să pună presiune asupra judecătorilor. (…) Ei sunt supărați deoarece judecătorul nu are de ce să se teamă de procuror atunci când procurorul nu poate avea ceva de spus împotriva lui în timpul unui proces. (…)Vor pierde capacitatea de a exercita presiuni asupra judecătorilor, iar judecătorii nu vor mai trebui să se teamă. Când se întâmplă această schimbare, dosarul investigatorului asupra judecătorului, dacă are dosar, va fi discutat de o altă instituție, nu de către DNA sau procurori”.

Referitor la Laura Codruţa Kovesi, numită pe criterii politice în opinia sa, Dragnea a spus: „Aici există o influență politică. Dar când avem o secțiune specială, acea secțiune specială nu va fi supusă influenței politice. Această secțiune este numită de Consiliul Superior al Magistraturii, total independentă, ceea ce îi deranjează”.

„În ce țară democratică puteți găsi protocoale secrete între serviciile de informații și curtea supremă de judecată, Consiliul superior al magistraturii, Parchetul General și DNA? Au existat ofițeri în serviciul de informații care au declarat că au tratat dreptatea ca un "domeniu tactic”, pentru a cita un oficial senior SRI, a spus Dragnea potrivit neweurope.eu.