"După părerea mea, este inadmisibilă atitudinea Guvernului şi Ministerului Energiei respectiv a ELCEN faţă de bucureşteni. Nu poţi să motivezi: chiar acum trebuie făcute nişte reparaţii. Am înţeles, conducerea de la ELCEN e în Franţa la meci şi bucureştenii au rămas fără apă caldă. Doamna Firea s-a întâlnit cu cei de la RADET, nu este primar în funcţie, dar e foarte preocupată. Mi se pare absolut inadmisibilă atitudinea celor din Guvern şi din ministerul Energiei faţă de această problemă. Ăsta e dispreţul cu care au fost şi sunt trataţi românii de Guvernul ăsta, din păcate", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă are indicii că ar fi vorba despre o acţiune politică, Dragnea a spus că nu, dar a subliniat că nu mai crede nici în coincidenţe.

"Nu am indicii, dar sunt din ce în ce mai puţin convins că nu este o coincidenţă. Nu mai cred în coincidenţe. Este posibil să fie şi un fel de represalii din partea Guvernului faţă de rezultatele pe care le-a obţinut PSD şi pentru faptul că Gabriela Firea a câştigat Primăria Capitalei. Este posibil, pentru că situaţia e stranie. În general, când se fac lucruri de genul asta, nu avantajează pe nimeni, se fac din răutate sau prostie sau pentru ca i-au certat cei de la PNL pentru că, vezi Doamne, nu i-au ajutat în campanie. Până la urmă, mă interesează mai puţin motivul. Suntem în situaţia în care în plină vară, în 2016, mare parte din Capitală a rămas fără apă caldă. Dacă o să reuşim să avem vreo discuţie cu premierul sau vicepremierul Borc, să vedem cum poate fi integrat ELCEN împreună cu RADET, ca bucureştenii să nu mai sufere, dacă nu, să vedem ce putem face legislativ", a arătat preşedintele PSD.

El a menţionat că la sediul PSD a avut loc o discuţie între Gabriela Firea şi conducerea RATB. "Cu RATB s-a întâlnit pentru că ceea ce am discutat, şi anume dorinţa noastră şi a ei, ca transportul public să fie gratuit trebuie să fie pusă în practică, indiferent de consideraţiile sau alegaţiile unora sau altora sau alteia. Este un lucru care poate fi realizat fără ca acea companie să aibă probleme financiare", a completat Dragnea.

Te-ar putea interesa și: