Membrii CNCD au decis să îl sancționeze pe Dragnea cu avertisment, decizia fiind luată cu majoritate de voturi. ”Afirmațiile domnului Liviu Nicolae Dragnea referitoare la protestatari antiguvernamentali („unelte jalnice ale acestor securiști”, „curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani”, „erau patru șobolani care puneau tot felul de întrebări”), reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”.

Bacalbașa și Bădulescu, amendați și ei

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu a fost și el amendat cu 2.000 de lei, pentru o declarație care a vizat comunitatea LGBT. „Aaa…anormalitatea și homosexualitatea și bulangii îi transformăm acum în progresiști. (…) Ca femeie eu cred că ar trebui să vă opriți din discursul asta cu bulangii (…) Și cum să îi fac? Homosexuali, progresiști? Dar procuriști pot să le spun?”.

Și deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, celebrul pentru maximele pe care le produce de la tribuna Parlamentului, nu a scăpat. Deputatul a fost taxat cu 6.000 de lei pentru o declarație la adresa romilor. „No!… Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre”.

Hoandră pe pe lista specială

Nici fostul realizator de la realitatea TV, Octavian Hoandră nu a fost iertat și i s-a dat o amendă de 2.000 de lei, pentru o afirmație făcută în timpul unei emisiuni de televiziune, legată de un criminal de război ungur, care a ucis în Transilvania zeci de români. ”E prea departe, e prea mult, noi n-avem poliţie, îşi bagă toţi picioarele, îşi pun steagurile unde vor, unde sunteţi măi băieţi? Treceţi măi acasă! Din cauza unor porci ca ăştia…toti politicienii unguri sunt doctori de mâţe şi toţi vor cosuveranitate. Să se ducă să facă cosuveranitate în Ungaria… Cu ajutorul tuturor guvernelor aceşti nesimţiţi si-au făcut statui cu toti criminalii de români. de la Wass Albert, toţi criminalii unguri. Wass Albert era poet. fu**-ti poetul m*tii…”.