Evenimentul Zilei > Social > Dr. Mihai Craiu vorbește despre noul coronavirus. „Există un risc mult mai mare…”
Dr. Mihai Craiu vorbește despre noul coronavirus. „Există un risc mult mai mare…”

Dr. Mihai Craiu vorbește despre noul coronavirus. „Există un risc mult mai mare…”

Medicul preferat al părinților, dr. Mihai Craiu, a abordat cele mai dezbătute teme ale momentului în Organizația Mondială a Sănătății.

Deși noul coronavirus a provocat peste 2.000 de decese și peste 20.000 de îmbolnăviri, dr. Mihai Craiu spune că ar trebui să ne îndreptăm atenția și spre o altă problemă majoră care ne va afecta mai rapid și mai sigur decât temutul virus din Wuhan, China.

„Orice știre recentă, legată de China, ne trimite cu gândul la orasul Wuhan si la COVID-19 (maladia produsa de noul coronavirus).

Aș vrea să vă supun atenției un risc MULT MAI MARE decât cel legat de o ipotetica propagare, la nivel global, a noului coronavirus. Mă voi referi la o amenințare aparent invizibila pentru copiii noștri care cresc acum in orașele din România.”, a scris medicul pe pagina de Facebook „Spitalul virtual pentru copii”, creată de el pentru a veni în ajutorul părinților în diferite probleme medicale.

„Un articol recent, care a trecut neobservat din cauza fenomenului numit „Infodemic” (epidemia de date, legate de coronavirus, răspândite în media in scurt timp, dupa cum a denumit-o Organizația Mondială a Sănătății), este ACESTA.

Este un studiu asupra copiilor si adolescenților chinezi, urmăriți foarte multă vreme. Acesta a dovedit ca poluarea (expunerea la PM2.5) produce alterarea toleranței la glucoză. Există o corelație liniară intre nivelul poluării respectiv doza cumulativă de PM2.5 si riscul de scădere a toleranței la glucoză – FPGLs (fasting plasma glucose levels).

Cu impact pe termen lung asupra sănătătii prin facilitarea diabetului și a obezitătii.

Ne vom îngrășa din aer….

Înainte de a deveni paranoici din cauza infodemiei, mai bine am face ceva pentru poluarea care ne îmbolnăvește pe toți, încet și sigur.

Așa arăta nivelul poluării de astă noapte din București. Adică mult peste nivelele care s-au dovedit nocive in studiul chinezesc citat.”, a scris dr. Craiu, atașând și o captură foto.