Evenimentul Zilei > Actualitate > Dovada vaccinări devine obligatorie. Turiștii nu vor mai avea voie să intre în unitățile comerciale din această țară
Dovada vaccinări devine obligatorie. Turiștii nu vor mai avea voie să intre în unitățile comerciale din această țară

Dovada vaccinări devine obligatorie. Turiștii nu vor mai avea voie să intre în unitățile comerciale din această țară

Dovada vaccinări va fi obligatorie în Costa Rica. Turiștii nu vor mai avea voie în hoteluri, restaurante, baruri, muzee, magazine și la nicio atracție turistică. Regulile se vor aplica de pe 8 ianurie 2022.

Costa Rica a decis ca dovada vaccinări să fie obligatorie în majoritatea locurilor: în hoteluri, stațiuni, restaurante, baruri, muzee, magazine și chiar în selectele servicii de turism de aventură ale țării.

Se poate intra în paradisul exotic fără aceasta dovadă, dar turiștii și localnici vor fi nevoiți să prezinte acest certificat în orice locație din țară.

„Turiștii nevaccinați de 12 ani și mai mari nu vor avea voie să intre în unitățile comerciale”, a confirmat consiliul de turism din Costa Rica.

Cel mai strict loc din lume

Permisul de vaccinare trebuie folosit în toate activitățile de zi cu zi și nu numai, iar regulile sunt mai stricte ca în America.

Lista locurilor care cer certificat de vaccinare:Hotelurile, stațiunile, restaurantele, barurile, cafenelele, magazinele, muzeele, teatrele, cinematografele, sălile de sport, facilitățile de agrement și serviciile de turism de aventură. Doar magazinele și farmaciile nu vor cere această dovadă.

Oamenii vor trebui să arate dovada prin intermediul unui cod QR sau al unui „Card de înregistrare a vaccinării COVID-19”. Vaccinurile recunoscute în Costa Rica sunt Moderna, Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Regulile vor intra în vigoare pentru prima dată la 1 decembrie, dar fiecare locație va avea o perioadă în care va accepta și persoane nevaccinate.În cazul în care o firmă dorește să funcționeze la o capacitate de 100%, aceasta trebuie să se asigure că toată lumea este complet vaccinată.

Luna ianuarie vine cu restricții mult mai dure pentru a intra în Costa Rica. În prezent, nu se cere certificatul verde, dar persoanele cu vârsta peste 18 ani trebuie să încheie o poliță de asigurare de sănătate care să acopere COVID-19 și cheltuielile de carantină.

De pe 8 ianuarie, turiștii vaccinați cu ambele doze nu vor mai avea nevoie de asigurare de sănătate pentru a vizita Costa Rica, acest lucru este valabil și pentru minori, potrivit lonelyplanet.com.

Vizitatorii vor trebui în continuare să completeze formularul digital Health Pass cu cel puțin 72 de ore înainte de călătorie, iar acesta trebuie să fie printat.