Evenimentul Zilei > Actualitate > Dovada că „Turul Franţei” este cel mai DUR şi mai INTENS eveniment sportiv | Imagini EMOŢIONANTE
Dovada că „Turul Franţei” este cel mai DUR şi mai INTENS eveniment sportiv | Imagini EMOŢIONANTE

Dovada că „Turul Franţei” este cel mai DUR şi mai INTENS eveniment sportiv | Imagini EMOŢIONANTE

Un ciclist neozeelandez a dat tot ce a putut pentru a fi primul din ţara sa care termină învingător o etapă din Turul Franţei, una din cele mai mari competiţii sportive ale anului.

Jack Bauer, sportivul de 29 de ani care concurează pentru echipa American Garmin-Sharp, a început bine cursa, distanţându-se de restul cicliştilor, împreună cu elveţianul Martin Elmiger. La începutul cursei, care s-a desfăşurat pe o distanţă de 222 de kilometri, vremea a fost de partea ambilor ciclişti, care le-a permis să obţină un avans considerabil faţă de ceilalţi participanţi la cursă, scrie Business Insider.

Timp de cinci ore, Bauer a dat tot ce a putut pentru a rămâne în faţă, încercând chiar să adopte o postură pe bicicletă care să-i permită să prindă mai multă viteză. La un moment dat, atât el, cât şi adversarul său din Elveţia se aflau la o distanţă de nouă minute faţă de restul cicliştilor. Chiar şi atunci când vremea s-a înrăutăţit, cei doi au reşit să-şi păstreze avantajul.

În momentul în care au intrat în oraşul Nimes, punctul final al cursei, ceilalţi sportivi începeau să se apropie, însă neozeelandezul nu şi-a pierdut speranţa că va putea câştiga etapa. A sprintat, l-a lăsat în urmă pe Elmiger şi totul părea să se îndrepte către o victorie a sa.

Din păcate pentru el, pe ultimii 25 de metri, ceilalţi ciclişti au început să îl ajungă din urmă şi l-au depăşit. Cursa a fost câştigată în final de norvegianul Alexander Kristoff.

Bauer a declarat că a câştiga o etapă din Turul Franţei este visul său din copilărie. Finalul cursei l-a găsit pe ciclist în lacrimi. Eforturile pe care acesta le-a depus în timpul cursei nu i-au adus acestuia nici măcar premiul "Cel mai combativ ciclist". Cel care s-a bucurat de acest titlu a fost chiar sportivul cu care a pedalat cot la cot până spre finalul cursei, Martin Elmiger.

Imaginile cu Bauer din timpul cursei arată determinarea cu care ciclistul a luptat, în încercarea de a realiza cea mai bună performanţă din cariera sa şi cel mai mare succes al ţării sale în această competiţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News