Evenimentul Zilei > International > Două prostituate românce sunt anchetate după ce și-au escrocat clienții. Acuzații de șantaj și înșelăciune
Două prostituate românce sunt anchetate după ce și-au escrocat clienții. Acuzații de șantaj și înșelăciune

Două prostituate românce sunt anchetate după ce și-au escrocat clienții. Acuzații de șantaj și înșelăciune

În timp ce lucrau la un bordel din Austria, două prostituate românce participau la ilegalități comise de patron

Două prostituate românce sunt cercetate în Austria, de autorități, într-un dosar ce vizează, printre altele, șantaj, frauda și înșelăciunea. Româncele erau stabilite în orașul St. Polten. În vârstă de 54, respectiv 56 de ani, femeile lucrau la un bordel deținut de un cetățean rus în vârstă de 33 de ani. În perioada noiembrie 2018-iunie 2020, 17 persoane au fost înșelate. Este vorba despre clienţi ai localului, prejudiciul fiind estimat la 100.000 de euro, după cum au anunțat anchetatorii.

Prostituate românce, implicate într-o schemă care ducea la facturi umflate grosolan pentru clienții bordelului

Pe lângă cele două românce și patronul rus al bordelului, mai este cercetat și un austriac de origine vietnameză – 40 de ani – pentru complicitate, conform ziarulromanesc.at.

Pentru a beneficia de serviciile bordelului, clienţii trebuiau să plătească în avans 270 de euro pentru o oră. De asemenea, ei achitau 80 de euro pentru o şampanie. Clienţii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice erau invitaţi să servească un pahar din partea casei. La scurt timp, ei își pierdeau cunoștința. Patronul localului a spus că le dădea oamenilor să bea absint. O băutură alcoolică foarte taren. Însă cei care anchetează nu au stabilit acest lucru.

Își sedau clienții cu băuturi foarte puternice, apoi le umflau facturile. Cei care nu plăteau erau șantajați

Înșelăciunea se baza pe faptul că acei clienți care își pierdeau cunoștința nu mai știau exact ce au făcut în timpul petrecut la bordel. Astfel că notele de plată erau zdravăn umflate. S-a ajuns și la facturi de 6.000 de euro, conform sursei citate. Totodată, cei care nu plăteau erau șantajați cu fotografii delicate. În cazul unui profesor care nu a putut să-și achite nota, cei învinuiți l-au urmărit și acasă, dar și la școală. Au încercat să pună presiuni pe bărbatul respectiv pentru a-l determina să se achite de datorie. Au mai precizat anchetatorii care se ocupă de acest caz.