Evenimentul Zilei > Actualitate > Două cutremure în mai puțin de 12 ore. Seismul produs în Vrancea s-a resimțit în mai multe orașe
Două cutremure în mai puțin de 12 ore. Seismul produs în Vrancea s-a resimțit în mai multe orașe

Două cutremure în mai puțin de 12 ore. Seismul produs în Vrancea s-a resimțit în mai multe orașe

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 5:53, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 s-a produs sâmbătă dimineața în județul Vrancea. Acesta vine la mai puțin de 12 ore după un alt seism, produs în aceeași zonă, dar cu magnitudine mai mare.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc sâmbătă dimineața la ora 5.53 și a avut magnitudinea de 3,2.

Seismul s-a produs în județul Vrancea la adâncimea de 87 de kilometri și a avut loc în apropierea orașelor Brașov (76 km), Ploiești (93 km), Bacău (100 km), Galați (117 km), Brăila (119 km), București (145 km).

Vineri seara s-a produs în aceeaşi zonă un cutremur cu magnitudinea 3,5, la o adâncime de 128 de kilometri

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5, a avut loc în Vrancea vineri seara, la o adâncime de aproximativ 140 de kilometri. Orașele in care s-a simţit au fost Braşov, Bacău, Ploieşti, Galaţi, Brăila şi Bucureşti.

De la începutul lunii, în România, s-au produs nu mai puțin de 21 de seisme. Cel mai puternic din acest an, însă, a fost în luna mai – magnitudinea a fost 4,7.

În luna septembrie, în România s-au produs 22 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5 pe scara Richter.Cel mai important seism din acest an a avut loc pe data de data de 26 mai, cu o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti, informează Agerpres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: