Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur înregistrat în România, vineri seară. Unde a fost epicentrul și ce magnitudine a avut mișcarea seismică
Cutremur înregistrat în România, vineri seară. Unde a fost epicentrul și ce magnitudine a avut mișcarea seismică

Cutremur înregistrat în România, vineri seară. Unde a fost epicentrul și ce magnitudine a avut mișcarea seismică

Un cutremur s-a produs vineri seară, în zona seismică Vrancea, iar specialiștii au raportat că evenimentul a avut o magnitudine de 3,5 grade.

Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, a avut loc în această seară. Mișcarea seismică a fost înregistrată la ora 20:43:34, după cum au anunțat reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc vineri seară

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140km, în apropierea următoarelor oraşe: 87km E de Brasov, 89km S de Bacau, 106km NE de Ploiesti, 110km V de Galati, 114km NV de Braila, 156km N de Bucuresti, 169km SV de Iasi, 177km NE de Pitesti, 199km E de Sibiu, 214km SV de Chisinau.

O mișcare seismică tot cu magnitudinea de 3,5 s-a produs pe 7 septembrie, la ora 5.01 în județul Vâlcea, la adâncimea de 2 kilometri. Un seism cu o magnitudine de 4,1 și o adâncime de 137 km a avut loc pe 10 septembrie şi a fost resimțit în mai multe orașe.

Ultimul cutremur resimţit în România a fost la data de 18 septembrie 2021, cu epicentrul în comuna Gura Teghii din judeţul Buzău şi a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter.

Ce spunea Gheorghe Mărmureanu despre o mișcare seismică majoră

La data de 11 septembrie s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe Scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, după cum informa Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cel mai important seism din acest an a avut tot o magnitudine de 4,7 grade pe Ricther şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs pe 26 mai.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă””, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: