Evenimentul Zilei > International > Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului. Incidentul este investigat în amănunt
Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului. Incidentul este investigat în amănunt

Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului. Incidentul este investigat în amănunt

Două avioane de pasageri, unul aparţinând companiei Easyjet, celălalt al KLM, s-au ciocnit la sol la una din porţile aeroportului internaţional Schiphol din Amsterdam, marţi dimineaţă. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

 

Avionul companiei olandeze era împins cu spatele, în timpul procedurii de ”push-back” de dinaintea decolării spre Madrid, când a lovit aeronava Easyjet, care urma să decoleze spre Londra. Ambele aparate au suferit avarii. Incidentul este investigat în prezent de autoritatea aeronautică şi de poliţia militară olandeză.

Avioanele au fost retrase spre a fi inspectate, iar EasyJet a informat într-un comunicat că pasagerii au primit vouchere pentru a-şi achiziţiona răcoritoare şi că a fost demarată o anchetă pentru a înţelege ce s-a întâmplat.

Conform primelor constatări ale anchetei, în incident nu a fost implicat consumul de alcool. Anchetatorii îi audiază pe piloţi, pe şoferul vehiculului de push-back şi controlorul de trafic, scrie Antena3.

Pasagerii celor două curse au fost debarcaţi şi urmau să fie repartizaţi cât mai rapid către alte zboruri spre Spania, respectiv Marea Britanie. După o aşteptare de aproximativ cinci ore, pasagerii au plecat spre destinaţiile propuse cu alte aeronave.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.