Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL OPRESCU. De ce au scos procurorii și SRI parchetul din vila primarului Capitalei?
DOSARUL OPRESCU. De ce au scos procurorii și SRI parchetul din vila primarului Capitalei?

DOSARUL OPRESCU. De ce au scos procurorii și SRI parchetul din vila primarului Capitalei?

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat că în vila primarului Sorin Oprescu din Ciolpani s-au făcut ample percheziții, iar anchetatorii au scos inclusiv parchetul în căutarea probelor.

Această informaţie a fost corelată de anumite surse, pentru FLUX 24, cu o declarație făcută de Sorin Oprescu pentru Evenimentul Zilei în care povesteşte despre faptul că tatăl său a fost ofiţer de informaţii, dar şi despre un dosar al fostului preşedinte Traian Băsescu, pe care el l-ar fi avut. Astfel, sursele citate afirmă că resedința lui Oprescu s-ar fi aflat dosare compromitătoare despre mai mulţi lideri politici, explicânsu-se prin urmare şi excesul de zel care a dus la scoaterea parchetului.

În 26 mai 2008, Sorin Oprescu a declarat, potrivit ziare.com: "Mă supăraseră ai mei. N-am să spun cine. De ce? Pentru că făceau comerţ cu mine. De ce? 'Cred că în turul doi ar fi foarte important să faci rost de dosarul lui Băsescu de la Constanţa'. Un tip, aşa, supermalitios, îmi spune: 'eu aş putea face rost de dosarul lui, dar te costă, atenţie, 130.000 de dolari'. Am băgat mâna în servietă şi am spus: 'care dosar, asta'? El: 'asta e, ha, ha, ha'. Ştia şi Băsescu. Nu l-am folosit niciodată",

Mai apoi a refuzat să detalieze această declaraţie.

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Oprescu a declarat: "Tată a fost ofiţer de informaţii. Mama a lucrat în Ministerul de Externe din 1959 (…) Copiii de ofiţeri de securitate, în special de informaţii sau de contrainformaţii, nici unul, printr-o lege a lor interioară, nu erau 'ciupiţi', nici măcar întrebaţi".

Traian Băsescu nu a negat că ar fi dat informaţii organelor de Securitate în calitate de comandant de nava şi, mai apoi, că reprezentant NAVROM la Anvers, conform obligaţiilor impuse cetăţenilor români care lucrau în străinătate, dar că nu a făcut acest lucru în calitate de colaborator.

CNSAS nu a formulat nici o acuzaţie oficială la adresa lui Traian Băsescu privind colaborarea cu Securitatea.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: