Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Microsoft 3. Claudiu Florică a ajuns din denunțător urmărit penal
Dosarul Microsoft 3. Claudiu Florică a ajuns din denunțător urmărit penal

Dosarul Microsoft 3. Claudiu Florică a ajuns din denunțător urmărit penal

Claudiu Florică, unul dintre denunțătorii din dosarul Microsoft 1, cercetat acum sub control judiciar în dosarul Microsoft 3, a cerut judecătorilor instanței supreme să poată părăsi Capitala. Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, ca nefondată, plângerea făcută de Claudiu Florică. Concret, Claudiu Florică a formult o cerere prin care solicita ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul 'Microsoft 3'.

Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, reprezentanţi ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Claudiu Florică a atacat în instanţă decizia de impunere a controlului judiciar, dar a pierdut procesul. O plângere asemănătoare a depus şi Dinu Pescariu, pe care Instanţa supremă o va discuta pe 21 aprilie.

În acest dosar mai sunt cercetaţi Ion Adrian Stănescu şi Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum şi Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: