Editura Evenimentul si Capital

DOSARUL ICA. EVZ vă prezintă „prăpastia” lui Felix

14-04/14-15-sediu-intact-1-465x390
Autor: | | 57 Comentarii | 6267 Vizualizari

Cererea lui Voiculescu de anulare a privatizării ICA este o nouă chichiță avocățească de a tergiversa judecarea dosarului în care a fost condamnat la cinci ani de pușcărie. Imaginile contrazic declarațiile mogului care se dă păcălit de stat.

Un fotoreporter al „Evenimentului zilei” a demontat ultima strategie de apărare folosită de președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, în procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Prejudiciul: 60 de milioane de euro.

Pentru a scăpa de condamnarea de cinci ani pentru spălare de bani, Dan Voiculescu este dispus să anuleze privatizarea şi minimalizează patrimoniul ICA. „Un avocat, nu știu al cui, a ridicat problema anulării privatizării, care înseamnă ca ei să-și ia terenul și clădirea aia superbă să le vândă, iar eu sa-mi recuperez toți banii pe care i-am bagat în ICA în perioada 1992-2014.... Să facă bine Parchetul să-şi ia înapoi clădirile minunate care stau să cadă, terenul care este prăpastie, nu este nimic acolo”, a spus mogulul la ultimul termen de judecată. Printr-un truc avocățesc, apărătorii din dosar au reușit astfel amânarea procesului pentru două săptămâni și tergiversarea judecării recursului.

Realitatea din teren

Realitatea de pe teren îl contrazice pe Dan Voiculescu. Sediul ICA, fotografiat la sfârşitul săptămânii trecute, se vede că este într-o stare bună. Clădirea este flancată de două din imobilele trustului de presă Intact. Nici vorbă de clădiri care stau să cadă sau de vreo prăpastie. De altfel, fotografiile din anii trecuţi arată acelaşi lucru.

Pe scurt, potrivit DNA, Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) a plătit, în 2003, suma de 104.730 de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni ICA deținut de Agenția Domeniilor Statului (ADS). Era preţul pentru două apartamente de două camere în Capitală. În schimb, societatea a obţinut un adevărat imperiu imobiliar: terenul în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa.

Este una din zonele cel mai puţin poluate din Capitală. Valoarea reală a imobilelor, la nivelul anului 2003, a fost calculată la 7.900.929 de euro. Trebuie amintit că aceste imobile aveau toate utilităţile: canalizare, apă, gaze, curent electric, energie termică şi aveau acces facil la transportul urban, feroviar (Gara Băneasa) şi cel aerian (Aeroportul Aurel Vlaicu).

Umbra Crescent

Procurorii DNA au explicat că Dan Voiculescu a pus ochii pe averea imobiliară a ICA încă din iulie 1991. Firma reprezentată de acesta, Crescent Comercial & Maritime, s-a asociat atunci cu ICA și au înființat firma Bioprod. Această societate a ridicat, pe un teren de 6.917,8 mp - proprietate a ICA - actualul GRIVCO Tower. Autorizaţia de construcţie din 1992 era pentru o staţie pilot de microproducţie produse de panificaţie şi patiserii, dar a fost transformată într-o „clădire de birouri și spații comerciale în suprafață de 1.300 mp”.

„Să vină Parchetul săși ia înapoi clădirile minunate care stau să cadă, terenul care este o prăpastie, nu este nimic acolo.” DAN VOICULESCU, condamnat

Lui Dan Voiculescu i-au plăcut mereu Cercetările AlimentareFOTO: LIBERTATEA

Liviu Dragnea, lovitura DURA pentru Viorica Dancila! I-a spus-o de fata cu toata lumea!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI