Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea cere anularea sentinței, amânat până în noiembrie
Dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea cere anularea sentinței, amânat până în noiembrie

Dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea cere anularea sentinței, amânat până în noiembrie

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Judecătorii Instanței Supreme au considerat că fostul ministru MDRT este vinovată de luare de mită și abuz în serviciu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis luni, 14 iunie, să amâne pentru 22 noiembrie procesul în care se judecă recursul în casație formulat de Elena Udrea și Rudel Obreja împotriva sentinței prin care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea în dosarul „Gala Bute”.

Detalii din soluţie: Amână cauza şi acordă termen la data de 22 noiembrie 2021, ora 13:00, sala Secţiilor Unite – 103.
Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a admis, în octombrie 2019, judecarea acestei căi extraordinare de atac. Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului, a declarat presei atunci că ”în recursul în casație, s-au invocat motive de nelegalitate a Hotărârii de condamnare”.

Elena Udrea a fost condamnată, în 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce a fost găsită vinovată de luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ea se afla în acel moment în Costa Rica, scrie justnews.

Sentințele din dosarul „Gala Bute”

Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat pe 9 mai, un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi de ceilalţi inculpaţi, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: