Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL BARONULUI PSD DE IALOMIȚA. Amenințările deputatului Mihăiţă Găină: “Bă băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei să păţeşti mai rău! Da? Că poţi să păţeşti rău de tot!”
DOSARUL BARONULUI PSD DE IALOMIȚA. Amenințările deputatului Mihăiţă Găină: “Bă băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei să păţeşti mai rău! Da? Că poţi să păţeşti rău de tot!”

DOSARUL BARONULUI PSD DE IALOMIȚA. Amenințările deputatului Mihăiţă Găină: “Bă băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei să păţeşti mai rău! Da? Că poţi să păţeşti rău de tot!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă (PSD), a fost reţinut pentru luare de mită şi abuz în serviciu, alături de directorul Serviciului Achiziţii din CJ, Cezar Vâlcan, în dosarul privind intervenţii la un consilier din Ministerul Sănătăţii şi la conducerea ADR Sud Muntenia.

Una din acuzațiile DNA, în cazul lui Silvian Ciupercă este aceea că în luna ianuarie 2014, și-a folosit influența și autoritatea conferită de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, şi anume asigurarea postului de manager interimar în cadrul Spitalului judeţean Ialomiţa.

Era vorba de îndepărtarea doctorului Vasile Olaru de la conducerea Spitalului Judeţean Slobozia, și numirea î funcția de intermiar al unui apropiat, Adrian Berbece- care a fost numit manager interimar.

  • Înainte de a fi întocmit raportul de control, doctorul Olaru Vasile dorea organizarea unei manifestaţii în spital care să-l susţină, în defavoarea lui Berbece Adrian care la data începerii controlului a fost numit manager interimar. Pentru a-l determina pe Olaru Vasile să renunţe la protest, Ciupercă Vasile Silvian  a fost  sfătuit de către deputatul Mihăiţă Găină (PSD) să aibă o discuţie fermă cu  Olaru Vasile, prin care să-i  atragă atenţia că dacă nu încetează , poate să o ,,păţească mai rău” .   

Interceptările președinte CJ- deputat

 

Relevantă în acest sens este convorbirea telefonică purtată la data de 27 ianuarie 2014, de către Silvian Ciupercă, cu Mihăiță Găină (PSD), deputat în cadrul Parlamentului României şi membru al P.S.D.

Silvian Ciupercă: …. Mă sună EDI şi-mi spune că are o invitaţie doctorul, publicată pe site-ul Independent (ziar local n.r.), pentru mâine, la ora patru și jumătate, la un protest, la Policlinică. 

Mihăiță Găină: Ce are?

Silvian Ciupercă: Și mâine … Are o invitaţie pe SMS-uri şi pe Independent, varianta electronică, are o invitaţie la un protest mâine. O să întreb mâine, o să vorbesc eu mâine cu TEODORA, dacă este … dacă aşa stau lucrurile şi dacă vor fi oameni care vor participa la protest.

Mihăiță Găină: La Policlinică acolo, în faţă?

Silvian Ciupercă: La Policlinică în faţă, da.

…..

Silvian Ciupercă: ……..el vrea să personalizeze. "CIUPERCĂ sabotează spitalul." Cam aşa ceva. Bine, vorbim. O să vedem mâine pentru că mă gândesc că poate nu vor participa mulţi, ştii cum se întâmplă la asemenea… Sau va fi şi o contramanifestaţie. 

 ……………

Mihăiță Găină: Nu, deci … Tre' să vorbiţi cu el clar. Bă băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei să păţeşti mai rău! Da? Că poţi să păţeşti rău de tot. Vezi-ţi dracului de treaba ta acolo! Dacă vrei să faci scandal şi dup-aia să dai de dracu', de tot. Şi el ştie despre ce e vorba. Că nu… mi se pare ciudat să facă chestia asta. ”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: