În 2000 când mi s-a propus să fiu președinte, SĂ FIU, NU SĂ CANDIDEZ, da?, m-am uitat la ei și am spus <Mi-e mai dragă meseria mea, deocamdată>”, i-a mărturisit Florin Călinescu jurnalistului Mirel Curea, în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro.

Astăzi, în 2020, Călinescu pare dispus să se implice din ce în ce mai mult în politică. Actorul își dorește, printre altele ca procurorul să plătească pentru deciziile sale greșite. „De asta am intrat în politică: procurorul va plăti”, a spus acesta.

„Ce vreau eu, ca politician? Libertatea omului n-o hotărăști tu, polițistul, jandarmul, senatorul sau deputatul. O hotărăște nu la suspiciune rezonabilă. Doi termeni relativi, ca DEX. Conform unei suspiciuni, Othello o omoară pe nevastă-sa. Aici nu te joci cu libertatea omului pe suspiciuni; suspiciune rezonabilă. Adică tu stabilești că este rezonabil? Nu, tată. (…) Suspiciunea că un cetățean al României, rezonabil este că a făcut ceva. Trebuie înlocuit cu dovezi clare”, este de părere Călinescu.

„N-am nimic cu cei care votează un partid sau altul”

Florin Călinescu e de părere că cetățeanul român cu drept de vot ar trebui să fie mai responsabil cu votul său. „Eu nu spun oamenilor nu votați PSD, PNL sau orice altceva. Votați ce doriți dumneavoastră. Opt milioane de oameni votează. Mai sunt opt milioane de oameni care nu votează pe nimeni. Zic <aștia sunteți ai mei>. De altfel, eu aș introduce vreo 20 de ani votul obligatoriu. Ca să ne lămurim”, a mărturisit actorul.

Acesta e de părere că „dacă 18 milioane (de români, n.e.) au drept de vot, ca în Belgia sau ca în Grecia, veniți la vot, odată la patru ani, ca să aflăm cum stăm. Păi, din 18 milioane de oameni, 11 vreți PSD, să trăiți, asta este situația, ăsta e poporul meu. Dar, când am rezerva asta de 8-9 milioane de oameni care nu se exprimă, mă neliniștește. N-am nimic cu cei care votează un partid sau altul.”

Reamintim că anul trecut, Florin Călinescu a anunțat pe pagina personală de Facebook că a intrat în politică și, în calitate de președinte ales al Partidului Verde, a afirmat că formațiunea “nu are legătură cu niciun partid de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial” și că nu va face alianțe politice.