Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța  a anunțat, miercuri, că se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (prev. de art. 352 al. 1 Cod penal), în cauza înregistrată la 9 aprilie, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

”Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care o persoană de sex feminin căreia i-a fost comunicat telefonic faptul că este confirmată cu infecție COVID19 a părăsit locația de izolare fără înștiințarea autorităților competente, în scopul de a se deplasa către un centru specializat pentru a fi internată”, transmit procurorii. Mai exact, femeia însărcinată care fusese confirmată pozitiv la testarea pentru noul coronavirus, spune că a plecat să se interneze.

Povestea e puțin mai complexă. Tânăra revenise în țară din străinătate și fusese trimisă în izolare la domiciliu. În timp ce se afla la Timișoara, tinerei însărcinate, i s-a făcut rău, drept pentru care a mers de urgență la una din maternitățile din oraș, unde, pentru că prezenta simptome de COVID – 19, i s-a făcut și testul. Între timp, tânăra a plecat acasă, la Constanța.

Era pe stradă, cu alte două prietene, la plimbare, când a primit telefon să i se comunice că rezultatul a ieșit pozitiv. În acest context ea a fost luată de pe stradă de către echipajul medical și internată la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în timp ce prietenele sale au fost trimise în carantină instituționalizată. Tânăra însărcinată a susținut că de fapt i s-a făcut rău în casă și ieșise pentru a merge la spital.