Evenimentul Zilei > Justitie > DOSAR PENAL pentru un gest NOBIL. ANOMALIA ANULUI în ROMÂNIA
DOSAR PENAL pentru un gest NOBIL. ANOMALIA ANULUI în ROMÂNIA

DOSAR PENAL pentru un gest NOBIL. ANOMALIA ANULUI în ROMÂNIA

Doi localnici din Preajba, Dolj au încercat să-şi repare singuri strada din faţa caselor, dar Poliţia s-a autosesizat cercetându-i penal.

Tinerii care au încercat să facă o fapta bună şi au reparat singuri strada din localitatea în care locuiesc s-au ales cu un dosar penal si riscă acum o amendă usturătoare, sau, şi mai rău, o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani de închisoare.

Unul dintre tineri relatează cu stupoare că nici prin cap nu i-a trecut că va avea probleme cu legea pentru o astfel de faptă.

„Am adus cărămidă spartă şi am pus-o pe stradă, însă nu am crezut c-o să ajung să mi se întocmească dosar penal. Pentru o faptă bună pot să ajung în spatele gratiilor, iar logic gândind, nu este normal. Până la urmă nu consider că am încălcat legea. Dacă ştiam că o să am probleme, lăsăm lucrurile aşa cum erau şi îmi vedeam de treaba mea. Am aflat că pedeapsa pentru o astfel de fapta este între 6 luni şi 3 ani sau amendă. Am rămas fără cuvinte şi nu înţeleg cum funcţionează legea în România“.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Cătălin Dochia, susţine că oamenii au efectuat lucrări la drumurile publice fără a avea autorizaţie.

„Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe familii din localitatea doljeană Malu Mare de pe strada Şocului au efectuat lucrări neautorizate depozitând o serie de materiale de construcţii (pietriş, cărămidă) fără a avea autorizaţie. S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii executării de lucrări neautorizate în zona drumului public pentru două familii, dar şi pentru Primăria Malu Mare”.

Autorităţile din comună Măru Mare au afirmă că nu au bani pentru reabilitarea străzilor şi nu consideră că oamenii au greşit atunci când au încercat să-şi rezolve singuri problema.

„Nu cred că au greşit, ba din contra cred că au făcut un lucru bun. Comună Malu Mare are 92 de kilometri de drum, iar doar 2 kilometri sunt asfaltaţi. Oamenii aveau nevoie de autorizaţie fără discuţie. Ei, săracii, au găsit o soluţie să-şi pună cărămidă, iar eu cred că nu sunt singurii care au făcut o astfel de lucrare. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, iar din punctul meu de vedere aşa a fost în cazul celor două familii”, spune primarul comunei, Ilie Dodocioiu.